دوره 12، شماره 4 - ( 8-1391 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 58-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

honarvar F, hk H. Accurate Measurement of Mechanical properties of Tempered Microstractures of AISI D6 Alloy Steel by Ultrasonic Non Destructive Method. Modares Mechanical Engineering 2012; 12 (4) :48-58
حمیدنیا محمد، هنرور فرهنگ، خرسند حمید. اندازه‌گیری دقیق خواص مکانیکی میکروساختارهای بازپختی فولاد آلیاژی AISID6 به کمک روش غیرمخرب فراصوتی. مهندسی مکانیک مدرس. 1391; 12 (4) :48-58

1- دانشکده مهندسی مکانیک - دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
2- استاد دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
3- دانشگاه خواجه نصیر
آگاهی از خواص مکانیکی فولادها به دلیل استفاده بسیار وسیع از آنها در صنایع گوناگون، امری ضروری و مهم است. معمولاً از روش های مخرب و هزینه بر برای اندازه گیری این خواص استفاده می شود. در این مقاله، برای اندازه گیری خواص مکانیکی فولادAISI D6 از روش غیر مخرب فراصوتی استفاده شده است. نمونه هایی از این فولاد ساخته شده و با اعمال فرآیندهای مختلف عملیات حرارتی، ساختارهایی با دانه بندی و سختی های مختلف ایجاد شده است. برای پیش بینی خواص مکانیکی از جمله مدول الاستیسیته (E)، مدول برشی (G)، ضریب پواسون (σ) و مدول حجمی (k) در این میکروساختارها، سرعت موج طولی و عرضی توسط آزمون فراصوتی با روش های غوطه وری و تماسی و با دقت بسیار بالا اندازه گیری شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهند که به کمک روش غیر مخرب فراصوتی می توان خواص مکانیکی فولادهایی را که میکروساختارهای آنها اختلاف بسیار جزیی با هم دارند، را با دقت اندازه گیری نمود.

دریافت: 1391/1/23 | پذیرش: 1391/4/4 | انتشار: 1391/7/10