دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 83-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Choubini M, Liaghat G H, Pol M. Investigation of energy absorption and deformation of thin walled tubes with circle and square section geometries under transverse impact loading. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :75-83
چوبینی مهدی، لیاقت غلام حسین، پل محمدحسین. بررسی تجربی و عددی جذب انرژی و تغییر شکل لوله های جدار نازک با هندسه مقاطع دایره و مربع تحت بار ضربه ای عرضی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :75-83

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تفرش
در این تحقیق به بررسی تجربی و عددی جذب انرژی و تغییرشکل لوله های جدار نازک با هندسه های مربعی و دایروی تحت بار ضربه ای عرضی پرداخته شده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر تغییر شکل هندسی برای لوله آلومینیومی بر میزان جذب انرژی و بررسی اثر وجود فوم درون آن جهت جذب انرژی بیشتر ناشی از ضربه ای عرضی می باشد. در بخش تجربی، ابتدا لوله هایی از جنس آلومینیوم به صورت تو خالی و توپر با فوم پلی اورتان تهیه شد و سپس آزمایش های شبه استاتیکی با نرخ بارگذاری ثابت و دینامیکی توسط دستگاه سقوط وزنه بر روی نمونه ها با انرژی های مختلف انجام گرفت و دیاگرام شتاب لحظه ای بر حسب زمان در هر آزمایش اندازه گیری گردید. در بخش عددی، شبیه سازی پدیده‌ی ضربه ی عرضی بر مقاطع جدار نازک با نرم افزار ABAQUS صورت گرفت. مقایسه نتایج تجربی و عددی نشان دهنده هم خوانی خوب (اختلاف کمتر از بیست درصد)میان این نتایج می باشد. در پایان چنین نتیجه گیری شد که با توجه به جنس سازه، در انرژی های بالا لوله مربعی نسبت به دایروی 50 درصد جذب انرژی ویژه بالاتر و لوله توپر نسبت به لوله توخالی 20 درصد جذب انرژی ویژه بالاتری دارد. میزان خیز در لوله توخالی و لوله دایروی همواره به ترتیب بیشتر از لوله توپر و لوله مربعی است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته
دریافت: 1393/4/21 | پذیرش: 1393/7/19 | انتشار: 1393/9/1