دوره 16، شماره 1 - ( 1-1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 236-225 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nikfar M, Ashrafizadeh A. Direct Design of Shape in Internal Convection Heat Transfer Problems. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (1) :225-236
نیک فر مهدی، اشرفی زاده علی. طراحی مستقیم شکل در مسائل انتقال حرارت جابجایی داخلی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (1) :225-236

1- دانشجوی دکترا/دانشگاه صنعتی خواجه نصیر
2- استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
یکی از مسائل کاربردی و مورد علاقه در علوم حرارت و سیالات، طراحی شکل سطح برای دستیابی به توزیع مطلوبی از یک متغیر جریان نظیر سرعت، فشار، دما یا شار حرارتی روی مرز است. حل چنین مسائلی با روش‌های تجربی یا نیمه تجربی مقرون به صرفه نبوده و با روش‌های تحلیلی نیز در اغلبِ مواردِ کاربردی امکان پذیر نیست. به همین دلیل الگوریتم‌های عددی متعددی برای حل مسائل طراحی شکل سطح توسعه داده شده است. در این الگوریتم‌ها معمولاً یک شکل اولیه در فرآیندی محاسباتی اصلاح می‌شود تا توزیع سطحی مورد نظر بدست آید. الگوریتم‌های عددی برای حل مسائل طراحی شکل از سه ابزار تولید کننده شبکه، حلگر جریان و تغییر دهنده شکل استفاده می‌کنند. در اغلب الگوریتم‌های عددی، علاوه بر اینکه سه ابزار ذکر شده به صورت جدا از هم کار می‌کنند، تغییر دهنده شکل نیز مبتنی بر معادلات حاکم نیست. در این مقاله یک الگوریتم طراحی شکل جدید موسوم به الگوریتم طراحی مستقیم برای مسائل انتقال حرارت جابجایی داخلی ارائه می‌شود که در آن علاوه بر اینکه تولید شبکه، حل جریان و تغییر شکل به صورت همزمان انجام می‌شود، تغییر دهنده شکل نیز از معادله حاکم به دست آمده و شامل هیچ پارامتر مجهولی نیست. چند مسئله مشتمل بر انتقال حرارت جابجایی که در آن‌ها به جای شکل مرز، توزیع شار حرارتی روی مرز معلوم است، با استفاده از الگوریتم پیشنهادی، حل شده است. نتایج بدست آمده حاکی از توانایی الگوریتم توسعه داده شده در حل مسائل طراحی شکل مشتمل بر انتقال حرارت جابجایی داخلی می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1394/7/27 | پذیرش: 1394/8/28 | انتشار: 1395/10/13