دوره 14، شماره 10 - ( 10-1393 )                   جلد 14 شماره 10 صفحات 62-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinalipour S M, Karimaei H, Ommi F. Experimental characterization of a swirl injector with tangential inlets. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (10) :59-62
حسینعلی پور سید مصطفی، کریمایی حدیثه، امی فتح اله. بررسی تجربی عملکرد یک افشانک گریز از مرکز با ورودی‌های مماسی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (10) :59-62

1- دانشگاه علم و صنعت دانشکده مهندسی مکانیک
2- دانشگاه علم و صنعت
3- عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
در این مقاله، پنج نمونه از یک نوع افشانک گریز از مرکز با ورودی‌های مماسی که طراحی و با روش تراشکاری دقیق ساخته شده است مورد آزمون قرار گرفته است. این افشانک به صورت جریان چرخشی می‌باشد و به سبب افت فشار در محور میانی افشانک، هوای بیرون به داخل افشانک مکیده شده و به این ترتیب یک حفره هوا در مرکز افشانک شکل می‌گیرد. بنابراین افشانکی یک پایه اما با عملکرد دوفازی می‌باشد و از این‌رو چتر پاششی به صورت یک مخروط توخالی با لایه نازک ایجاد می‌نماید. آزمون‌های بررسی عملکرد به منظور تعیین منحنی مشخصه، توزیع حجمی پاشش و زاویه مخروط پاشش این افشانک‌ها و تشخیص افشانک قابل قبول در آزمایشگاه پیشرانش دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است. مراحل و روش بررسی عملکرد افشانک‌ها به کمک آزمون تجربی به صورت کامل بیان گردیده است و عامل‌ های مهم معرفی شده‌اند. نتایج حاصل از آزمون تجربی با مقادیر طراحی مقایسه شده است. در نهایت یک افشانک به عنوان افشانک مناسب و نزدیک‌ترین به افشانک تئوری که طراحی بر اساس آن انجام گرفته است معرفی گردیده است. از نتایج آزمون این افشانک منتخب می‌توان برای صحه‌گذاری نتایج عددی و همچنین انجام آزمون‌های تکمیلی استفاده نمود. نتایج این بررسی‌ها در مقاله به تفصیل ارائه و بحث گردیده است.

دریافت: 1393/4/11 | پذیرش: 1393/4/15 | انتشار: 1393/7/2