دوره 16، شماره 1 - ( 1-1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 136-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zohoor M, Ghorbani B, Mohammadinia M, Fallahi Arezoodar A R. Simulation and Experimental Study on Inward Aluminum Tube Bead formation by Using Electromagnetic Forming with Taguchi Method. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (1) :129-136
ظهور مهدی، قربانی بهمن، محمدی نیا محمد، فلاحی آرزودار علیرضا. شبیه سازی و مطالعه تجربی ایجاد بید به سمت داخل لوله آلومینیومی به وسیله شکل‌دهی الکترومغناطیسی با استفاده از روش تاگوچی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (1) :129-136

1- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
2- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
3- دانشگاه صنعتی امیرکبیر
شکل‌دهی الکترومغناطیس یکی از روش‌های شکل‌دهی پرسرعت است. در این روش شکل‌دهی، از نیروی الکترومغناطیسی لورنتس جهت شکل‌دهی قطعات استفاده می‌شود. اتصال قطعات با استفاده از این فرایند یک روش نوین برای مونتاژ قطعات با هدایت الکتریکی بالا می‌باشد. ارزیابی فرایند شکل‌دهی بید به سمت داخل به منظور اطمینان از کیفیت و استحکام اتصالات تولید شده با این روش بسیار مهم است. در این نوشتار ابتدا فرایند به صورت شبیه‌سازی کوپل در نرم‌افزار ABAQUS شبیه‌سازی شد. بدین منظور، ابتدا مشخصات هندسی، فیزیکی و مکانیکی لوله، سیم‌پیچ در قالب زیر برنامه داده شده تا فشار الکترومغناطیسی فعال بر لوله محاسبه شود. فشار الکترومغناطیسی به صورت یک نیروی مکانیکی در نرم‌افزار ABAQUS بر روی لوله اعمال شده و شکل نهایی لوله بدست می‌آید. آزمایش تجربی برای صحت‌سنجی نتایج انجام شد. سپس اثر پارامتر‌های مهم فرایند، مانند ولتاژ تخلیه، لقی بین قالب و لوله، طول و ضخامت دیواره لوله، بر روی عمق بید با استفاده از روش طراحی آزمایش تاگوچی و تحلیل سیگنال به نویز بررسی شدند. در نهایت تطابق بسیار خوبی بین نتایج شبیه سازی و نتایج تجربی مشاهده گردید. عمق بید در شبیه سازی کوپل در مقایسه با نتایج تجربی، در حدود 4% خطا داشت.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1394/6/19 | پذیرش: 1394/9/6 | انتشار: 1395/10/2