دوره 17، شماره 8 - ( 8-1396 )                   جلد 17 شماره 8 صفحات 28-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heydari M, khalili K, Ahmadi Brooghani S Y. Investigation on the effect of period of temperature variation in intermittent drying of clay. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (8) :17-28
حیدری محسن، خلیلی خلیل، احمدی بروغنی سید یوسف. بررسی تاثیر دوره تناوب تغییر دما در خشک شدن تناوبی خاک رس. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (8) :17-28

1- گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
2- استاد تمام گروه مهندسی مکانیک- دانشگاه بیرجند
3- استادیار- دانشگاه بیرجند
فرایند خشک شدن یکی از فرایندهای پر‌مصرف انرژی می‌باشد که در صنایع بسیاری مانند صنعت سرامیک، چینی و ساختمان نقش پررنگی دارد. محصولات این صنایع اغلب دارای هندسه سه بعدی پیچیده می‌باشند. تغییر شکل غیر یکنواخت محصول در فرایند خشک شدن می‌تواند باعث ایجاد ترک و غیر قابل استفاده بودن محصولات خشک شده شود. خشک کردن تناوبی یک راهکار موثر برای بهبود سینتیک خشک شدن و کیفیت قطعات خشک شده می‌باشد. تعیین زمان شروع تناوب، دوره و دامنه تناوب چالش‌های اصلی در فرایند خشک شدن تناوبی می‌باشند. هدف این مقاله بررسی تاثیر دوره تناوب تغییر دما در خشک شدن تناوبی خمیر رسی برروی سینتیک خشک شدن و تنش‌های خشک شدن می‌باشد. فرایند خشک شدن در حالت پیوسته و تناوبی به صورت سه بعدی مدلسازی و به کمک روش المان محدود شبیه‌سازی شده است. تنش‌های حرارتی و رطوبتی مورد مقایسه قرار گرفته است. مطابقت مناسب متغیر‌های متعدد تجربی و شبیه‌سازی نشان دهنده صحت و درک کامل فرایند خشک شدن توسط مدل ارائه شده است. نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که فرکانس تناوب به شدت بر روی تنش‌های خشک شدن موثر می‌باشد. تغییر دوره تناوب بسته به خواص ماده و ابعاد قطعه می‌تواند باعث افزایش/ کاهش تنش‌های خشک شدن شود. خشک شدن تناوبی اثر متفاوتی بر روی نقاط مختلف قطعه دارد. از این رو نقاط مستعدد ترک برداشتن باید به صورت هم‌زمان مورد بررسی قرار گیرند. تنش‌های حرارتی در مقایسه با تنش‌های رطوبتی بسیار ناچیز هستند و می‌توان از مدلسازی ‌آنها در فرایند خشک شدن صرف نظر کرد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1396/3/3 | پذیرش: 1396/4/11 | انتشار: 1396/5/14