دوره 16، شماره 1 - ( 1-1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 212-203 | برگشت به فهرست نسخه ها

Faroughi S, Goushegir S M H. Analysis of axial vibration of non-uniform nanorod using boundary characteristic orthogonal polynomials. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (1) :203-212
فاروقی شیرکو، گوشه گیر سید محمد حسین. بررسی ارتعاش محوری نانومیله‌های غیر یکنواخت با استفاده از توابع چند جمله‌ای متعامد مشخصه مرزی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (1) :203-212

1- استادیار دانشگاه صنعتی ارومیه
2- دانشجوی کارشناسی ارشد
در این مقاله، ارتعاش محوری نانومیله بر اساس تئوری الاستیسیته غیر محلی ارینگن با استفاده از روش ریلی-ریتز مورد تحلیل واقع شده است. یک نانومیله غیر یکنواخت با سطح مقطع، چگالی و مدول یانگ متغیر در نظر گرفته شده است. در روش حاضر، چند جمله ای‌های مرزی همراه با چند جمله ای‌های متعامد به عنوان توابع شکل در روش ریلی-ریتز مورد استفاده قرار گرفته‌اند که باعث می‌شود تجزیه و تحلیل ارتعاش کارآمد شده و اعمال شرایط مرزی ساده‌تر گردد. استفاده از چند جمله ‌ای‌های مذکور باعث افزایش نرخ همگرایی نتایج می‌شود. تمام معادله‌های مورد استفاده در این مطالعه به منظور کاهش تعداد پارامترهای مؤثر در راه حل، بی بعد شده‌اند. اثر پارامتر غیر محلی و پارامترهای ناهمگن روی رفتار ارتعاشی نانومیله مورد بررسی قرار گرفته شده است. نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر با نتایج موجود و معتبر در متون مقایسه شده و نتایج بدست آمده بطور قابل قبولی مطابقت دارند. نتایج بدست آمده نشان می‌دهند که فرکانس‌های نانو‌میله به ضریب مقیاس، غیر یکنواخت بودن و شرایط مرزی بستگی دارد. بطور مثال افزایش ضریب مقیاس سبب افزایش نرخ فرکانس (نسبت فرکانس غیرمحلی به فرکانس محلی) می‌شود و اثر آن در فرکانس‌های بالاتر بیشتر است و همچنین با افزایش طول نانومیله پارامتر فرکانس نیز افزایش می‌یابد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1394/8/13 | پذیرش: 1394/9/20 | انتشار: 1395/10/9