دوره 14، شماره 4 - ( 4-1393 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 53-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Imani M, Moazami Goudarzi A, Mahdinejad J. Assessing the influence of stent geometry and material properties on the outcome after coronary stenting using finite element method. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (4) :45-53
ایمانی میثاق، معظمی گودرزی علی، مهدی نژاد جابر. بررسی تأثیر هندسه و جنس استنت بر نتایج حاصل از استنت گذاری با استفاده از روش اجزای محدود. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (4) :45-53

1- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
2- عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل
در سال¬های اخیر، استفاده از استنت¬های شریانی برای درمان بیماری انسداد شریان¬های کورونری قلب افزایش یافته و مدل¬های مختلف آن، با هندسه و جنس متفاوت، به بازار ارائه شده است. برای انتخاب بهترین مدل استنت از میان مدل¬های موجود، باید عملکرد آنها به دقت تحلیل شده و رفتار مکانیکی مدل¬های مختلف آن مورد مقایسه قرار گیرد. در این مقاله، از روش اجزای محدود برای بررسی تأثیر هندسه و جنس استنت بر عملکرد آن استفاده شده است. بدین منظور از دو مدل استنت تجاری با هندسه¬های مختلف (استنت¬های پالماز- اسچاتز و ان آی آر) و دو ماده پرکاربرد در ساخت استنت¬ها (مواد فولاد ضد زنگ 304 و آلیاژ کبالت ام پی 35 ان) استفاده شده و پس از مدل-سازی آنها عملکردشان مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج ارائه شده در هر مورد شامل توزیع تنش بر روی استنت و رگ و تغییرات قطر خارجی استنت می¬باشد. همچنین با مقایسه مقدار تنش ایجاد شده بر روی رگ، تأثیر هندسه و جنس استنت بر میزان گرفتگی مجدد پس از استنت¬گذاری مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس یافته¬های این تحقیق، از بین دو استنت بررسی شده، احتمال گرفتگی مجدد پس از استفاده از استنت ان آی آر کمتر از استنت پالماز- اسچاتز است. همچنین از بین دو ماده بررسی شده، ماده فولاد ضد زنگ 304 برای ساخت استنت مناسب¬تر است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک|تحلیل تنش|روش اجزای محدود
دریافت: 1392/10/15 | پذیرش: 1392/11/1 | انتشار: 1393/3/10