دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 146-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hoseinpour M, Seyedkashi S M H, Valyan N. The effects of Hosford, Hill’s quadratic and non-quadratic yield criteria on prediction of forming limit diagrams based on M-K Model. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :137-146
حسین پور گللو محمد، سیدکاشی سید محمدحسین، ولیان نرجس. اثر معیارهای تسلیم هاسفورد، هیل درجه 2 و غیر درجه 2 بر منحنی‌های حد شکل‌دهی بر حسب مدل M-K. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :137-146

1- استادیار عضو هیئت علمی دانشگاه شهید رجایی
2- 2- استادیار عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند
3- دانشجوی کارشناسی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
یکی از پارامترهای مهم در پیش‌بینی شکل‌دهی ورق‌های فلزی تاثیر معیارهای تسلیم بر پیش‌بینی کرنش‌های حدی می¬باشد. در این مقاله اثرات ضریب ناهمسانگردی نرمال بر معیارهای تسلیم ناهمسانگرد درجه 2 هیل (1948)، مرتبه بالاتر هاسفورد (1979) و غیر درجه 2 هیل (1979)، با توجه به موقعیت کرنش صفحه‌ای بررسی شده و همچنین اثر این معیارهای تسلیم و پارامترهای ضریب ناهمسانگردی نرمال، ضریب حساسیت به نرخ کرنش، توان کرنش سختی و درجه¬ی معیار تسلیم بر منحنی‌های حد شکل‌‌دهی بر حسب مدل M-Kمورد مطالعه قرار گرفته است. اثرات متفاوت ضریب ناهمسانگردی نرمال بر روی کرنش‌های حدی سه معیار فوق تطابق خوبی با اثر ضریب ناهمسانگردی نرمال بر روی سطوح مختلف تسلیم دارد. مقایسه¬ای بین اثر درجه معیار تسلیم و ضریب ناهمسانگردی نرمال برای معیار تسلیم غیر درجه 2 هیل نیز صورت گرفته است. نتایج نشان داده است که انتخاب معیار تسلیم تاثیر زیادی بر روی منحنی حد شکل‌‌دهی دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|روشهای تحلیلی|شکل دهی فلزات
دریافت: 1392/8/1 | پذیرش: 1392/8/29 | انتشار: 1393/4/2