دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 378-371 | برگشت به فهرست نسخه ها

damghani noori M, Hatami H, Ghodsbin Jahromi A. Experimental Investigation of Expanded Metal Tube Absorbers under Axial Impact Loading. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :371-378
دامغانی نوری محمد، حاتمی حسین، قدس بین جهرمی علی. بررسی تجربی تیوب های مشبک تحت بارگذاری ضربه ای به عنوان جاذب های انرژی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :371-378

1- دانشیار دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان
2- دانشجوی دکتری دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان
3- دانشجوی ارشد دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان
امروزه به منظور کاهش خسارات ناشی از برخورد از جاذب های انرژی استفاده می کنند. سازه های جدارنازک محبوب ترین سازه هایی هستند که به عنوان جاذب انرژی در اشکال مختلف استفاده می شوند. در این تحقیق به بررسی جاذب های استوانه ای ساخته شده از ورق های مشبک تحت بارگذاری ضربه ای پرداخته شده است. ورق های مشبک به دلیل دارا بودن وزن کم و مکانیزم فروریزش کارآمد دارای ظرفیت جذب انرژی بالایی هستند. دو نوع جاذب با زاویه سلول های متفاوت مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا به جاذب با زاویه سلول 0=α و سپس به جاذب با زاویه سلول 90=α پرداخته شده است. آزمایشات به وسیله دستگاه دراپ هامر صورت گرفته است. خروجی دستگاه به صورت نمودار شتاب- زمان می باشد که به وسیله شتاب سنجی که روی وزنه ضربه زننده قرار گرفته نمایش داده می شود. در این پژوهش به بررسی نوع فروریزش، نمودارهای نیرو - جابه جایی و پارامتر های موثر پرداخته شده است. از نتایج بدست آمده مشاهده شد که جاذب های با زاویه سلول 0=α دارای فروریزش متقارن بوده و ظرفیت جذب انرژی بالایی داشتند و جاذب های با زاویه سلول 90=α دچار کمانش کلی شده و مقدار جذب انرژی مناسبی نداشتند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1393/6/9 | پذیرش: 1393/8/20 | انتشار: 1393/9/26