دوره 18، شماره 4 - ( 5-1397 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 22-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

abdolalipouradl M, Khalilarya S, jafarmadar S. Exergy analysis of a new proposal combined cycle from Sabalan geothermal source. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (4) :11-22
عبدالعلی پورعدل مهران، خلیل آریا شهرام، جعفر مدار صمد. تحلیل اگزرژی چرخه‌ی ترکیبی پیشنهادی دی‌اکسید کربن فوق بحرانی و رانکین آلی از منبع زمین گرمایی سبلان. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (4) :11-22

1- دانشگاه صنعتی ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
استفاده از انرژی‌های نو از جمله انرژی زمین گرمایی به سرعت در جهان در حال گسترش می‌باشد، منطقه سبلان در ایران پتانسیل بسیار خوبی برای تولید توان از منابع انرژی زمین گرمایی را دارا می‌باشد. در این مقاله یک چرخه‌ی ترکیبی تولید توان جدید (چرخه ترکیبی تبخیر آنی با چرخه دی‌اکسید کربن فوق بحرانی و رانکین آلی) با توجه به دو چاه با دما و فشار متفاوت برای منابع زمین گرمایی سبلان پیشنهاد شده است. برای چرخه رانکین آلی چهار سیال عامل مناسب در نظر گرفته شده و سپس چرخه ترکیبی پیشنهادی مورد تحلیل انرژی و اگزرژی قرار می‌گیرد. در این مطالعه برای مبدل‌های چرخه‌ی دی‌اکسید کربن یک روش برای پیدا کردن محل نقطه تنگش پیشنهاد شده و در انتها چرخه پیشنهادی نسبت به فشار جداسازها، دمای اواپراتور دوم و نسبت فشار چرخه دی‌اکسید‌کربن مورد بهینهسازی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که سیال ان-‌بوتان مناسبترین سیال برای چرخه رانکین می‌باشد، که در حالت بهینه برای چرخه پیشنهادی توان خالص 19934 کیلووات، بازده انرژی %17.05 و بازده اگزرژی %65.38 محاسبه شده است. طبق نتایج تحلیل اگزرژی توربین فشار پایین زمین گرمایی دارای بیشترین تخریب اگزرژی می‌باشد. نتایج نشان می‌دهد که برای چرخه‌ی پیشنهادی در این مقاله توان خالص تولیدی %15.29، بازده حرارتی %17.06 و بازده اگزرژی %18.35 نسبت به مطالعات قبلی بهبود یافته اند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1396/10/4 | پذیرش: 1396/11/29 | انتشار: 1396/12/15