دوره 15، شماره 2 - ( 2-1394 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 168-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinpour M, Gorji A, Bakhshi M. On the experimental and numerical study of formability of Aluminum sheet in warm hydroforming process. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (2) :159-168
حسین پور محمد، گرجی ولوکلا عبدالحمید، بخشی محمد. بررسی تجربی و شبیه سازی شکل پذیری ورق آلومینیومی در فرآیند هیدروفرمینگ گرم. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (2) :159-168

1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مکانیک دانشگاه نوشیروانی بابل
2- استادیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
3- معاون آموزشی
آلیاژهای آلومینیوم دارای نسبت استحکام به وزن بالا و خواص ضدخوردگی مناسبی هستند. قابلیت شکل پذیری پایین در دمای اتاق، عیب عمده آن ها است. برای رفع این محدودیت، از عملیات شکل دهی گرم استفاده می شود. یکی از فرآیندهای شکل‌دهی، روش کشش عمیق هیدرودینامیکی با فشار شعاعی می باشد که در حالت گرم تحقیقی بر روی آن گزارش نشده است. در پژوهش حاضر، پس از بررسی امکان شکل دهی آلیاژ آلومینیوم 5052 در فرآیند کشش عمیق هیدرودینامیکی گرم، به مطالعه اثر فشار سیال، دما و سرعت فرآیند بر روی توزیع ضخامت و نیروی سنبه برای شکل دهی قطعه استوانه‌ای با کف تخت پرداخته شد. به منظور انجام تحلیل جامع، شبیه سازی فرآیند با استفاده از نرم افزار آباکوس انجام گرفت. نشان داده شد که نتایج به دست آمده تطابق قابل قبولی با نتایج تجربی داشته است. مشخص شد که افزایش فشار تا یک مقدار معین، باعث بهبود ضخامت می‌شود و نیروی سنبه افزایش می‌یابد. نیروی مورد نیاز سنبه با افزایش دما کاهش یافت ولی با تغییرات سرعت سنبه ثابت ماند. همچنین افزایش سرعت شکل دهی و کاهش دمای فرآیند نازک شدگی بیشینه را افزایش می دهد. به علاوه، شکل دهی ورق در دمای محیط، شرایط گرم غیرهم دما و هم دما مورد بررسی قرار گرفت. نشان داده شد که کاهش ضخامت بیشینه در حالت های گرم غیر هم دما و دمای محیط، کمتر از گرم هم‌دما بوده ولی نیروی بیشینه سنبه در حالت گرم هم دما کمتر می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1393/7/27 | پذیرش: 1393/8/28 | انتشار: 1393/10/6