دوره 17، شماره 11 - ( 11-1396 )                   جلد 17 شماره 11 صفحات 69-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taheri M. Sensitivity analysis of 3D manipulation of spherical nanoparticles by using E-fast method. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (11) :59-69
طاهری معین. آنالیز حساسیت منیپولیشن سه بعدی نانو ذرات کروی با استفاده از روش آماری ای-فست. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (11) :59-69

استادیار مهندسی مکانیک دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه سراسری اراک
به منظور محاسبه‌ی دقیق نیرو و زمان بحرانی در منیپولیشن بایستی اثرگذاری فاکتورهای مختلف ورودی بر فاکتورهای خروجی را مورد بررسی قرار داد. یکی از روش‌های دقیق و سریع در آنالیز حساسیت، روش آنالیز حساسیت آماری ای-فست می‌باشد. پیش از این تحقیقاتی در رابطه با اثرگذاری فاکتورهای مختلف بر نیرو و زمان بحرانی منیپولیشن دوبعدی با استفاده از روش‌های مختلف گرافیکی، دیفرانسیلی و آماری صورت پذیرفته است. در این پژوهش برای نخستین‌بار با استفاده از روش تحلیل حساسیت آماری ای-فست اثر شش فاکتور ابعادی شامل طول تیرک، عرض تیرک، ضخامت تیر، ارتفاع سوزن، شعاع ذره و شعاع نوک سوزن، بر هشت پارامتر خروجی شامل نیروی بحرانی لغزش در راستای محور x، غلتش حول محور x، لغزش در راستای محور y، غلتش حول محور y، و زمان بحرانی لغزش در راستای محور x، غلتش حول محور x، لغزش در راستای محور y، غلتش حول محور y، در منیپولیشن سه‌بعدی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نهایی به‌دست آمده بیانگر این است که فاکتور ضخامت تیرک اثرگذارترین فاکتور بر نیروهای بحرانی و فاکتور ارتفاع سوزن اثرگذارترین فاکتور بر زمان‌های بحرانی منیپولیشن سه‌بعدی می‌باشند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1396/5/22 | پذیرش: 1396/7/7 | انتشار: 1396/8/11