دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 338-332 | برگشت به فهرست نسخه ها

Arhamnamazi S A, Banimostafa Arab N, Refahi Oskouei A, Aymerich F. Impact Area Assessment in the Carbon Fiber Reinforced Polymer Composite using Radiography and Ultrasonic C-scan testing methods. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :332-338
ارحام نمازی سید عباس، بنی مصطفی عرب نصر الله، رفاهی اسکوئی امیر، آیمریک فرانچسکو. ارزیابی ناحیه عیب ناشی از ضربه در کامپوزیت پایه پلیمریِ تقویت شده با الیاف کربن با دو روش رادیوگرافی و آزمون فراصوتی روبش C. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :332-338

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
2- دانشیار در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
3- استادیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
4- استاد، گروه مهندسی مکانیک، شیمی و مواد، دانشگاه کالیاری، ایتالیا
امروزه استفاده از مواد کامپوزیتی پایه پلیمری در صنایع مختلف به دلیل خواص مکانیکی خوب، سبکی و عایق بودن نسبت به حرارت و صوت و مقاومت به خوردگی با استقبال روزافزونی مواجه شده است. طی دو دهه اخیر، کامپوزیت‌های پایه پلیمریِ تقویت شده با الیاف کربن دارای ساختار لایه‌ای کاربرد فراوانی در صنایع هوافضا و اتومبیل یافته‌اند. این مواد ممکن است در زمان تولید یا سرویس، تحت ضربه قرار گرفته و ناحیه عیب کوچکی در آن‌ها به وجود آید. این عیب کوچک می‌تواند باعث کاهش خواص مکانیکی سازه شده و منجر به شکست آن گردد. از این رو لزوم بهره‌گیری از روشی جهت تشخیص عیوب در این مواد احساس می‌شود. در این مقاله، نمونه‌ کامپوزیتی پایه پلیمری از الیاف کربن در رزین پلی استر ساخته شد و تحت آزمون ضربه قرار گرفت. به منظور در نظر گرفتن تکرارپذیری در فرایند عیب یابی، نمونه تحت 4 آزمون متفاوت ضربه قرار گرفت و نواحی عیب با استفاده از روش‌های آزمون رادیوگرافی با مایع نافذ و آزمون فراصوتی بازتابی به روش غوطه‌وری روبش C، مورد ارزیابی قرار گرفت. تصویر حاصل از روش رادیوگرافی با استفاده از دستگاه اسکنر دیجیتال، اسکن شد و همچنین تصویر حاصل از آزمون فراصوتی روبش C، با در نظر گرفتن مقدار رزولوشن در آزمون، کالیبره گردید. مساحت نواحی عیب با استفاده از نرم افزار ایمیج جی بدست آمد. بررسی نتایج حاصل حاکی از توانایی دو روش مذکور در تشخیص و اندازه گیری نواحی عیب در نمونه کامپوزیتی می‌باشد و روش روبش C ناحیه عیب را با دقت بیش‌تری می‌یابد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آزمون غیرمخرب
دریافت: 1396/9/26 | پذیرش: 1396/11/23 | انتشار: 1396/12/11