دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 236-228 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rostami J, Abbassi A, safar avval M. The Reasons of Differences between one phase and two phase Models of Nanofluids Heat Transfer Characteristics. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :228-236
رستمی جواد، عباسی عباس، صفاراول مجید. دلایل تفاوت نتایج مدل‌های یکفازی و دوفازی در انتقال حرارت نانوسیالات. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :228-236

1- دانشگاه رازی
2- دانشگاه صنعتی امیرکبیر
در این مقاله انتقال حرارت مزدوج نانوسیالات در یک میکروکانال موجی شکل با استفاده از مدل یکفازی به روش همگن و مدل دوفازی به روش اویلری-لاگرانژی بصورت عددی بررسی و تفاوت نتایج با استفاده از تحلیل های فیزیکی مطالعه شده است. سیال پایه آب و نانوذرات از دو جنس اکسید آلومینیوم و مس است. غلظت حجمی نانوذرات تا 2% و قطر آنها 100 نانومتر است. معادلات سه بعدی حاکم شامل پیوستگی، ممنتوم و انرژی در سیال از دیدگاه اویلری به روش حجم کنترل (سیمپل) حل شده‌اند. معادلات حاکم بر حرکت و انرژی ذرات نیز به روش لاگرانژی جداسازی و به روش رنگ-کوتای مرتبه 4 حل شده‌اند. چون در روش لاگرانژی معادلات حرکت در سه بعد و معادله انرژی برای تک‌تک ذرات حل می‌شود، از روش پردازش موازی و با استفاده از ابر کامپیوتر این معادلات حل شده‌اند. نتایج نشان می‌دهند که تحت تاثیر نیروی درگ توزیع ذرات بصورت همگن نیست و این موضوع منشا اختلاف نتایج روش همگن و مدل دوفازی است. توزیع ناهمگن ذرات بر میدانهای سرعت و دما نیز تاثیر می‌گذارد و باعث می-شود نتایج حاصل از مدل دوفازی متفاوت از نتایج مدل یکفازی (همگن) شود و در بعضی حالات این اختلاف به حدود 20% نیز می‌رسد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1396/9/20 | پذیرش: 1396/10/18 | انتشار: 1397/12/10