دوره 18، شماره 2 - ( 2-1397 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 18-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Riyahi M M. Investigation of error resources in the transient flow simulation of pipelines in the frequency domain using the transfer matrix method. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (2) :10-18
ریاحی محمد مهدی، حقیقی علی. تحلیل منابع خطا در شبیه سازی جریان گذرا در خطوط لوله با استفاده از روش ماتریس انتقال در حوزه فرکانس. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (2) :10-18

1- گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز
2- استاد گروه مهندسی عمران دانشگاه شهید چمران اهواز
جریان‌های گذرا را می‌توان علاوه بر تحلیل در حوزه‌ی زمان در حوزه‌ی فرکانس نیز تحلیل کرد. از مزایای استفاده از حوزه‌ی فرکانس وابسته نبودن این حوزه به تقسیمات مکانی و زمانی است. همین عامل سبب کاهش زمان انجام محاسبات می‌شود. برای تحلیل جریان‌های گذرا در حوزه‌ی فرکانس باید ترم‌های غیر‌خطی معادلات حاکم و شرایط مرزی خطی شوند. همین عامل سبب بروز خطاهایی در خروجی حوزه‌ی فرکانس نسبت به مدل دقیق روش خطوط مشخصه (MOC) می‌شود. شناخت تاثیر هر‌یک از ترم‌های غیر‌خطی به صورت جداگانه در خطای ایجاد شده در حوزه‌ی فرکانس باعث بینش بیش‌تر نسبت به این حوزه ‏و زمینه‌ساز فعالیت‌های آتی برای بهبود این حوزه می‌شود. در این تحقیق با استفاده از یک سیستم مخزن لوله شیر (RPV) که به صورت نوسانی تحریک پیدا کرده است تاثیرات جداگانه‌ی هر‌یک ‏از ترم‌های غیرخطی اصطکاک ماندگار و شیر در خطای ایجاد شده در خروجی حوزه‌ی فرکانس نمایش داده شده است. در این تحقیق نشان داده شده است که تاثیر ترم اصطکاک ماندگار بر خطای ایجاد شده در خروجی حوزه ی فرکانس بسیار ناچیز است در حالی که ترم غیر خطی شیر عامل اصلی ایجاد خطا در حوزه‌ی فرکانس است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک سیالات و انتقال حرارت تجربی
دریافت: 1396/8/23 | پذیرش: 1396/10/9 | انتشار: 1396/11/3