دوره 14، شماره 3 - ( 3-1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

fakoor M, Mohammadzadeh P, Bajellan M. Application of cross-entropy method in multi limit-state reliability analysis. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (3) :1-6
فکور مهدی، محمد زاده پرویز، باجلان مهدی. تحلیل قابلیت اطمینان چند قیدی با استفاده از روش فاصله بی نظمی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (3) :1-6

1- استادیار دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران
تحلیل قابلیت اطمینان طراحی¬های سازه¬ای حساس، مستلزم بکارگیری روش¬هایی است که قابلیت تخمین مقدار بسیار کم احتمال واماندگی را داشته باشند. همچنین این طراحی¬ها دارای چندین تابع حالت حدی هستند و روش مذکور باید قادر باشد قابلیت اطمینان تمام حالت¬های حدی را با دقت مناسبی تحلیل نماید. برای رسیدگی به این موارد، در این مقاله، روش فاصله بی¬نظمی توسعه¬یافته ارائه شده است که توانایی تحلیل قابلیت اطمینان چند تابع حالت حدی که تعدادی از آنها پدیده نادر هستند، را دارد. در این روش که بر پایه روش نمونه¬برداری بااهمیت بنا نهاده شده است، با کاهش واریانس نمونه¬های تصادفی، دقت و سرعت محاسبات تحلیل قابلیت اطمینان افزایش می¬یابد. مهمترین مزیت این روش عدم استفاده از اطلاعات مربوط به محتمل¬ترین نقطه شکست است. روش مذکور قابلیت بکارگیری در مدل¬های صریح و ضمنی را داشته و قابلیت اطمینان هر حالت حدی را به طور جداگانه ارائه می¬¬دهد. روش ارائه شده بر روی چندین نمونه مطالعاتی معتبر پیاده¬سازی شده است. نتایج بدست آمده نشان می¬دهد که بکارگیری روش فاصله بی¬نظمی توسعه¬¬یافته برای تحلیل چند تابع حالت حدی، موجب افزایش دقت طراحی شده و از طراحی محتاطانه جلوگیری می¬کند.

دریافت: 1392/4/21 | پذیرش: 1392/7/15 | انتشار: 1393/2/21