دوره 17، شماره 6 - ( 6-1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 148-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahbani Zahiri A, Hassanzadeh H, Shahmardan M M, Norouzi M. Investigation of inertial force effects on the heat transfer of viscoelastic fluid flow inside expanded planar channel with the symmetric abrupt expansion. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (6) :139-148
شهبانی ظهیری امین، حسن زاده حسن، شاه مردان محمد محسن، نوروزی محمود. بررسی اثرات نیروی اینرسی روی انتقال حرارت جریان سیال ویسکوالاستیک داخل کانال صفحه‌ای واگرا با انبساط ناگهانی متقارن. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (6) :139-148

1- دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی مکانیک-دانشگاه بیرجند
2- عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک- دانشگاه بیرجند
3- دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شاهرود
4- عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک- دانشگاه صنعتی شاهرود
در این مقاله، انتقال حرارت جریان سیال ویسکوالاستیک داخل کانال صفحه‌ای متقارن با انبساط ناگهانی 1:3 به صورت عددی شبیه‌سازی شده است. برای مدلسازی رفتار رئولوژیکی و غیرخطی جریان اینرسی سیال ویسکوالاستیک، از فرم نمائی مدل فن تین-تنر استفاده شده است. شرط مرزی حرارتی در ورود و روی دیوارهای کانال، دما ثابت در نظر گرفته شده است. همچنین سرعت در ورودی کانال یکنواخت و ثابت است و مقدار آن با توجه به عدد رینولدز جریان تعیین می‌شود. با توجه به تأثیر قابل ملاحظه دما بر خواص سیال ویسکوالاستیک، لزجت، زمان آسودگی از تنش، ظرفیت گرمایی ویژه و ضریب هدایت حرارتی به صورت توابعی از دما در نظر گرفته شده‌ و جمله تلفات در معادله انرژی لحاظ شده است. برای حل همزمان معادلات حاکم از الگوریتم پیزو و برای گسسته سازی، از روش حجم محدود استفاده شده است. در این مطالعه، تأثیر نیروی اینرسی روی توزیع سرعت، توزیع دما و تغییرات اعداد ناسلت محلی و میانگین در بخش انبساطی کانال بررسی می‌شود. با وجود متقارن بودن کانال صفحه‌ای، افزایش عدد رینولدز سبب تشکیل جریان‌های متقارن و نامتقارن داخل بخش انبساطی کانال می‌شود. برای جریان‌های نامتقارن، افزایش عدد رینولدز از 40 تا 100 (رشد 2.5 برابری عدد رینولدز) سبب افزایش 1.7 برابری مقادیر بیشینه اعداد ناسلت محلی در مجاورت دیوارهای پایینی و بالایی بخش انبساطی کانال می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک سیالات غیرنیوتنی
دریافت: 1395/11/16 | پذیرش: 1396/2/19 | انتشار: 1396/3/13