دوره 18، شماره 4 - ( 5-1397 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 98-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

haghgoo M, Ansari R, Darvizeh A, Hassanzadeh-Aghdam M K. Study of viscoelastic characteristics and hysteresis loop of carbon nanotube polymer matrix composites. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (4) :90-98
حقگو مجتبی، انصاری خلخالی رضا، درویزه ابوالفضل، حسن زاده اقدم محمدکاظم. مطالعه‌ی مشخصه‌های ویسکوالاستیک و منحنی هیسترزیس کامپوزیت زمینه پلیمری تقویت‌شده با نانولوله‌ی کربنی. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (4) :90-98

1- دانشگاه گیلان، رشت، ایران
در این تحقیق، یک مدل تحلیلی برای مطالعه‌ی رفتار دینامیکی و ویسکوالاستیک نانوکامپوزیت پلیمری استفاده شده است. مدل تحلیلی با استفاده از ادغام مدل میکرومکانیکی سلول واحد و مدل جامد خطی استاندارد به دست آمده است. اصل انطباق بولتزمن برای ایجاد روابط ساختاری استفاده شده است. ابتدا کرنش متناسب با فرایند آسایش به دست آمده است. سپس با استفاده از ایده‌ی خطی‌سازی اصل انطباق بولتزمن، پیشینه تنش به دست می‌آید. در پایان، تابع خزش مرتبط با مدول آسایش به دست می‌آید و حلقه هیسترزیس برای مواد نانوکامپوزیت ترسیم می‌شود. پاسخ خزش با زمان به صورت سینوسی تغییر می‌کند و تابعی از پیشینه تنش است. مدول‌های اتلاف و انباشتگی و رفتار ماده در فضای لاپلاس به ترتیب توسط مدل جامد خطی استاندارد و مدل میکرومکانیکی سلول واحد به دست آمده است. مدل جامد خطی استاندارد با موازی کردن مدل کلوین و مدل مکسول به دست می‌آید. مدل با نتایج آزمایشگاهی اعتبارسنجی شده است. تاثیرات ضخامت فاز میانی، درصد حجمی نانولوله‌ی کربنی و زاویه‌ی فازی بر حلقه هیسترزیس بررسی شده است. نتایج به دست آمده نشان می‌دهند که با افزایش درصد حجمی نانولوله‌ی کربنی و زاویه‌ی فازی سطح حلقه هیسترزیس به ترتیب کاهش و افزایش می‌یابند. هم‌چنین ضخامت فاز میانی تاثیرات قابل توجهی بر رفتار دینامیکی نانوکامپوزیت دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1396/10/5 | پذیرش: 1396/11/29 | انتشار: 1396/12/12