دوره 13، شماره 5 - ( 5-1392 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 82-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

kaveh Z, Ayatollahi M. Computation of mode I notch stress intensity factors in a V-notched TPB specimen. Modares Mechanical Engineering 2013; 13 (5) :74-82
کاوه زهره، آیت الهی مجید رضا. محاسبه ضرایب شدت تنش مود I بارگذاری برای قطعه خمش سه نقطه ای شیاردار. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (5) :74-82

1- دانشگاه علم و صنعت ایران- تهران
2- استاد دانشکده مهندسی مکانیک/ دانشگاه علم و صنعت ایران
قطعه آزمایشگاهی خمش سه نقطه¬ای یکی از قطعات مهم برای مطالعه رفتار شکست قطعات شیارداری است که از مواد ترد مانند سنگ¬ها و سرامیک¬ها ساخته شده¬اند. از سوی دیگر ضرایب شدت تنش شیارها، مهم¬ترین پارامترهای تعیین¬کننده در تشخیص شکست ترد سازه¬های شیاردار محسوب می¬شوند. بنابراین محاسبه ضرایب شدت تنش شیارها برای مهندسان و محققان از اهمیت ویژه¬ای برخوردار است. از آنجا که روش¬های موجود برای محاسبه ضرایب شدت تنش شیارها اغلب دشوار بوده و نیاز به محاسبات پیچیده دارند، ارائه آنها به صورت پارامترهای بی بعد ارجحیت دارد. در این مقاله، با استفاده از آنالیز اجزاء محدود و روش فرامعین، ضرایب شدت تنش قطعه مستطیلی شکل شیار دار تحت بارگذاری خمش سه نقطه¬ای به ازای پارامترهای مختلف هندسی و بارگذاری محاسبه شده است. سپس ضرایب به دست آمده به پارامترهای بی بعدی به نام ضرایب هندسی شیار YIV تبدیل شده¬ و در قالب نمودارهایی مجزا ارائه شده¬اند. نشان داده شده است که هر کدام از سه پارامتر زاویه دهانه شیار، طول شیار و فاصله نسبی دو تکیه¬گاه از یکدیگر با مقدار YIV نسبت مستقیم دارند. طراحان و مهندسان می¬توانند بدون انجام محاسبات وقت گیر، مستقیماً از نتایج این مقاله برای محاسبه پارامترهای شکست نمونه¬های مشابه استفاده نمایند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تحلیل تنش|خزش، خستگی و شکست|روش اجزای محدود
دریافت: 1391/6/5 | پذیرش: 1391/10/4 | انتشار: 1392/2/30