دوره 15، شماره 7 - ( 7-1394 )                   جلد 15 شماره 7 صفحات 273-261 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naderi R, Khademalrasoul A. Fully Automatic Crack Propagation Modeling in the Interaction with Void and Inclusion without Remeshing. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (7) :261-273
نادری رضا، خادم الرسول عبدالغفور. مدل‌سازی خودکار گسترش ترک در اندرکنش با حفره و مرز ناهمگن بدون مش‌بندی مجدد. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (7) :261-273

1- استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود
2- دانشجوی دکتری مهندسی عمران، مکانیک خاک و پی، بورسیه دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز
روش اجزای محدود توسعه یافته روشی جدید بر پایه غنی‌سازی پیکره‌بندی واحد ناپیوسته در فضای تقریب اجزای محدود استاندارد می‌باشد. علیرغم پیشرفت‌هایی که در نرم افزارهای تولید شبکه اجزای محدود بوجود آمده است، کماکان تعویض و بروز رسانی شبکه اجزای محدود در خلال فرایند گسترش ترک بسیار مشکل و پیچیده باقی مانده است. زمانی چنین موضوعی پیچیده‌تر خواهد شد که چندین ناپیوستگی و مرز داخلی ناهمگن، در دامنه فیزیکی مساله که با المانهای محدود گسسته‌سازی شده وجود داشته باشد. روش اجزای محدود توسعه یافته در ترکیب با روش مجموعه تراز می‌تواند بر این مشکل فایق آید. در این مطالعه، ترک‌های از پیش تعریف شده و مرزهای داخلی، شامل حفره و مرز ناهمگن به کمک توابع مجموعه تراز تولید می‌شود. به علاوه اثر اندرکنش مرزهای داخلی بر الگوی گسترش ترک مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین مقادیر فاکتور شدت تنش در مود مرکب از طریق انتگرال اندرکنش که بر پایه انتگرال مستقل از مسیر J بدست آمده است، محاسبه می‌شوند. مثال‌های عددی که در این مطالعه مورد بررسی قرار می‌گیرند با دیدگاه کاربرد مهندسی در طراحی اجزای حاوی ناپیوستگی با لحاظ نمودن شکست می‌باشند. نتایج بدست آمده نشان دهنده تأثیرات متفاوت مرزهای داخلی نرم، سخت و حفره داخلی بر مسیر رشد ترک می‌باشند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: خزش، خستگی و شکست
دریافت: 1393/11/27 | پذیرش: 1394/3/2 | انتشار: 1394/3/19