دوره 17، شماره 4 - ( 4-1396 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 167-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

Oftadeh Y, Golzar M. The investigation of the effects of Dimension’s and Mold’s Temperature on Bistability of PVC/Glass Fiber composites. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (4) :161-167
افتاده یوسف، گلزار محمد. بررسی تاثیر ابعاد کامپوزیت و دمای قالب بر روی دوپایداری کامپوزیت‌های شیشه/ پی‌وی-سی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (4) :161-167

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشیار دانشگاه تربیت مدرس
امروزه مطالعه بر روی کامپوزیت‌های دوپایدار به‌واسطه استفاده از آن‌ها در سازه‌های مورفینگ اهمیت روزافزونی پیداکرده است. کامپوزیت‌های تک جهته دارای ضریب انبساط حرارتی متفاوت در راستای طولی و عرضی هستند و همین اختلاف ضریب انبساط حرارتی باعث شده تا این کامپوزیت‌ها همانند بای‌متال‌ها در اثر حرارت انحنا پیداکرده و تبدیل به کامپوزیت‌های دوپایدار شوند. در این پژوهش ورق‌های کامپوزیتی دوپایدار مربعی شکل با لایه چینی نامتقارن، جهت بررسی اثرات روش ساخت مورد آزمایش و مطالعه قرار گرفت. کامپوزیت‌های دوپایدار از جنس زمینه گرمانرم پی‌وی‌سی و الیاف شیشه تولیدشده‌ و اثر دو فاکتور ابعاد کامپوزیت و دمای قالب مطابق طراحی آزمایش در 3 سطح، بررسی گردید. پارامتر حداکثر ارتفاع دوپایدار به‌عنوان خروجی آزمایش انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل واریانسی نشان می‌دهد که ابعاد کامپوزیت بیشترین تأثیر را بر روی ارتفاع دوپایداری دارد و تأثیر فاکتور دمای قالب بر روی ارتفاع دوپایداری ناچیز است. همچنین مشخص شد، هر چه ابعاد کامپوزیت بزرگ‌تر و دمای قالب کمتر باشد ارتفاع دوپایداری بیشتر خواهد بود. بعد از انجام آزمایش‌های تجربی، ورق‌های دوپایدار کامپوزیتی در نرم‌افزار المان محدود آباکوس شبیه‌سازی‌شده و نتایج کار شبیه‌سازی با نتایج تجربی مقایسه گردید. نتایج این مقایسه نشان داد که شبیه‌سازی همواره ارتفاع دوپایداری بیشتری را نسبت به نتایج تجربی پیش‌بینی می‌کند و مقدار اختلاف نتایج حاصل از شبیه‌سازی با نتایج تجربی در همه موارد کمتر از 10 درصد بوده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1395/10/14 | پذیرش: 1395/12/18 | انتشار: 1396/1/23