دوره 13، شماره 14 - ( ويژه‌نامه دوم 1392 )                   جلد 13 شماره 14 صفحات 195-158 | برگشت به فهرست نسخه ها

EMAMI M, sadeghi M H. Analytical modeling and finite element simulation of exponential horns with rectangular cross-section: Application on ultrasonic assisted grinding. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (14) :158-195
امامی محسن، صادقی محمد حسین. بررسی تحلیلی و شبیه سازی المان محدود متمرکزکننده نمایی با سطح مقطع مستطیل شکل: بکارگیری در فرآیند سنگ زنی به همراه آلتراسونیک. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (14) :158-195

1- دانشگاه تربیت مدرس
امروزه تکنولوژی آلتراسونیک در بسیاری از فرآیندهای صنعتی از جمله فرآیندهای ماشینکاری مواد سخت و شکننده، جوشکاری پلاستیکها، برش و دوخت منسوجات و هموژنسازی مواد مورد استفاده قرار می¬گیرد. در یک سیستم آلتراسونیک، متمرکزکننده، انرژی ارتعاشی ترانسدیوسر آلتراسونیک را به محل مورد کاربرد انتقال داده و دامنه نوسانات را تقویت می¬کند. بسته به کاربرد و شرایط کارکرد صنعتی، لازم است متمرکزکننده¬ها با هندسه مناسب و بزرگنمایی مطلوب طراحی و ساخته شوند. در این مقاله متمرکزکننده¬های با هندسه نمایی و با سطح مقطع مستطیلی شکل، طراحی و آنالیز شده و یک نمونه کاربرد آنها در فرآیند سنگ¬زنی به همراه آلتراسونیک مطرح می¬گردد. سپس جهت ارزیابی حل تحلیلی، چند نمونه متمرکزکننده مختلف به روش تحلیلی طراحی و سپس مدلسازی شده و در نرم افزار المان محدود ANSYS آنالیز مودال می¬شوند و پارامترهای ارتعاشی آنها شامل فرکانس تشدید و ضریب بزرگنمایی با مقادیر حاصل از شبیه¬سازی المان محدود مقایسه می¬گردد. نتایج بدست آمده، تطابق خوب بین مقادیر حل تحلیلی و شبیه¬سازی المان محدود را نشان می¬دهد. علاوه بر آن اصلاح هندسی متمرکزکننده، به عنوان راه حلی برای تطابق دقیق پارامترهای ارتعاشی آن با مقادیر مطلوب طراحی مطرح گشت. همچنین یک مجموعه متمرکزکننده¬-قطعه¬کار جهت بکارگیری در فرآیند سنگ¬زنی به همراه آلتراسونیک شبیه سازی شد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات|روش اجزای محدود|روشهای ساخت
دریافت: 1392/3/29 | پذیرش: 1392/6/1 | انتشار: 1392/12/1