دوره 15، شماره 2 - ( 2-1394 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 304-298 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zakariapour M, Hamedi M H, Fatouraee N. Numerical Investigation of nanoparticles hyperthermia under influence of alternating magnetic field. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (2) :298-304
ذکریاپور مصطفی، حامدی محمد حسین، فتورائی ناصر. تحلیل عددی گرمادرمانی با استفاده از نانو ذرات تحت تأثیر میدان مغناطیسی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (2) :298-304

1- دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران
2- مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ، تهران
3- تهران، خیابان حافظ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی پزشکی
سرطان بیماری است که از تکثیر غیرطبیعی سلول‌های بدن شروع می‌شود. ژن‌های داخل هر سلول، به آن سلول، دستورهای لازم را صادر می‌کنند. گاهی اوقات این دستورات در یک سلول، مبهم و مغشوش بوده و سلول رفتار غیرطبیعی دارد و پس از مدتی گروهی از سلول‌های غیرطبیعی می‌توانند در خون یا سیستم ایمنی گردش کرده، یا تبدیل به توده یا تومور بدخیم یا سرطان شوند. به همین منظور جهت توقف تولید سلول‌های سرطانی نیاز به روش‌های درمانی می‌باشد. در این تحقیق، بررسی عددی در خصوص اثر گرمادرمانی (افزایش دمای بدن) با استفاده از نانوذرات مغناطیسی، جهت به دست آوردن دمای مطلوب در نقطه خاصی از تومور مدنظر قرار گرفته است. حل عددی برای حل مسئله انتقال گرمای زیستی در دو ناحیه بافت با هندسه کروی و نرخ پرفیوژن خون و متابولیسم بافت ارائه گردیده است. حل تحلیلی، صحت حل عددی را نشان می‌دهد و نتایج پژوهش را مورد تأیید قرار می‌دهد. معادله انتقال حرارت زیستی برای پیش‌بینی افزایش دما با توجه به مشخصه‌های نانوذرات مغناطیسی، میدان مغناطیسی و خصوصیات بافت به کار می‌رود. نتایج نشان می‌دهد که قدرت میدان مغناطیسی AC فراهم آمده دارای کمترین اثر، کسر حجمی نانوذرات و فرکانس میدان مغناطیسی AC دارای اثر متوسط و قطر نانوذرات دارای اثر حداکثری بر افزایش دما می‌باشد. بین موادی که در این پژوهش بررسی شده‌اند، فریت پلاتینیوم دارای بیش‌ترین تأثیر جهت گرمادرمانی می‌باشد. همچنین افزایش دما برای نرخ پرفیوژن مستقل از مکان و افزایش دما برای نرخ متابولیسم وابسته به دما، بیشتر از نرخ متابولیسم مستقل از دما می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک
دریافت: 1393/8/12 | پذیرش: 1393/9/23 | انتشار: 1393/10/20