دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 134-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghani Mohamadabadi H, Yazdanfar S A, Dehghan A, Aehghani Mohamadabadi A. Numerical analysis of the performance of four-sided wind tower attached to parlor and courtyard in different wind incident angles. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :125-134
دهقانی محمدآبادی حسین، یزدانفر سیدعباس، دهقان علی اکبر، دهقانی محمدآبادی ابوالفضل. تحلیل عددی عملکرد بادگیر چهار جهته متصل به تالار و حیاط مرکزی در زوایای مختلف برخورد باد. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :125-134

1- همکار
2- دانشیار
3- دانشیار دانشگاه یزد
در این تحقیق رفتار هیدرودینامیکی بادگیر چهارجهته متصل به تالار و حیاط مرکزی در یک مدل کوچک شده از یک خانه تاریخی موجود و در حال استفاده در قالب تحلیل عددی با متغیر زاویه حمله مورد بررسی قرار گرفته است. بادگیر خانه حظیره‌ای، دارای شش کانال با مقطع‌ مستطیلی است که به همراه حیاط مرکزی و تالار، از رایج‌ترین گونه‌ها در معماری بومی یزد به شمار می‌رود. هدف این مقاله شناخت رفتار بادگیرهای چهار جهته از نظر میزان مکش و دمش هوا به عنوان راهکار پاسخده بومی در تهویه طبیعی ساختمان است تا در کاربرد نوین راهنمای مهندسان باشد. مطالعه عددی بر روی مدلی با مقیاس 1:25در سیزده زاویه حمله با فواصل 15 درجه صورت گرفته و پارامتر مورد بررسی دبی جرمی و جهت جریان در کانال‌های بادگیر است. شبکه مورد استفاده از نوع ساختارمند انتخاب شده و از نرم‌افراز فلوئنت از مجموعه تجاری انسیس برای حل معادلات استفاده شده است. نتایج مدل‌سازی عددی با نتایج آزمایش تجربی که بر روی همین مدل با مقیاس یکسان انجام شده، اعتبارسنجی شده و توافق خوبی میان آنها مشاهده شده است. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد بادگیر چهارجهته در 68.5 درصد زوایای حمله در حالت برآیند بصورت مکشی، و در بقیه زوایا با نسبت تقریبا برابر ورودی و خروجی جریان در نقش تعویض کننده هوا عمل می‌کند. بر این اساس می‌توان خارج از بحث پدیده شناوری، استفاده از بادگیر های چهارجهته در کویر ایران را بیشتر برای دفع حرارت ساختمان و کمتر برای جذب هوای خنک محیط دانست.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1395/5/9 | پذیرش: 1395/8/4 | انتشار: 1395/9/13