دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 691-685 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ansari M, Maerefat M, Mokhtari Dizaji M. The effect of the degree of arterial tethering on the estimation of arterial atherosclerosis using an analytical solution. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :685-691
انصاری مریم، معرفت مهدی، مختاری دیزجی منیژه. تحلیل تاثیر میزان تترینگ شریانی بر روی برآورد تصلب شرایین. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :685-691

1- دانشگاه تربیت مدرس
سرعت موج نبض اغلب به عنوان شاخصی کلینیکی برای تشخیص بیماری‌های قلبی-عروقی استفاده می‌شود. در تحقیقات گذشته به این نتیجه رسیده‌اند که سرعت موج نبض بالا نشان دهنده‌ی سفتی شریانی است این امر را این‌گونه می‌توان توجیه کرد که در فیزیک جریان ضربانی برای یک سیال تراکم‌ناپذیر سرعت موج در یک لوله سخت‌تر سریع‌تر حرکت می‌کند به‌طوری‌که در یک لوله کاملا صلب سرعت موج بی‌نهایت می‌شود. در این مقاله به این موضوع پرداخته شده است که زمانی از این نتیجه می‌توان استفاده کرد که دیواره هیچ محدودیتی نداشته باشد که در حل از این محدودیت به عنوان شرط مرزی خارجی (تترینگ: میزانی که دیواره رگ به وسیله بافت اطراف احاطه شده باشد) استفاده شده است. دراین مقاله با استفاده از معادلات حاکم بر دیواره رگ و سیال خون و با استفاده از حل تحلیلی و استفاده از تترینگ به عنوان شرط مرزی خارجی سرعت موج نبض بررسی شده است. در تحقیقات گذشته فقط برای درجه تترینگ صفر و یک سرعت موج نبض بدست آورده شده است، اما در این تحقیق سرعت موج نبض برای درجه تترینگ‌های مختلف و برای سه حالت دیواره مختلف ویسکوالاستیک، الاستیک و سخت بررسی شده است. با استفاده از این تحقیق روند تغییر سرعت موج نبض با درجه تترینگ و با تغییر سختی کاملا مشخص است که این نتایج به استفاده صحیح از سرعت موج نبض به عنوان شاخصی کلینیکی برای پیش‌بینی سفتی شریانی کمک به‌سزایی می‌کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک
دریافت: 1395/7/5 | پذیرش: 1395/8/21 | انتشار: 1395/10/8