دوره 13، شماره 2 - ( 2-1392 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 122-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

Desing combined cooling, heating and power system for residential buildings in Tehran climate. Modares Mechanical Engineering 2013; 13 (2) :109-122
قاسم زاده حسن، معرفت مهدی، عظیمی عزیز. طراحی سیستم تولید همزمان برق، گرما و سرما برای منازل مسکونی در اقلیم آب و هوایی تهران. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (2) :109-122

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه شهید چمران اهواز
سیستم تولید همزمان سرما، گرما و برق، با بازیافت گرمای هدر رفته از محرک، گرما و سرمای مورد نیاز تامین می شود. در این پژوهش، سیستم تولید همزمان نسبت به سیستم رایج برای ساختمان¬های مسکونی در آب و هوای تهران، از نظر دو معیار صرفه¬جویی مصرف انرژی و کاهش انتشار آلودگی مقایسه شده است. حالت طراحی سیستم تولید همزمان در این بررسی، طراحی براساس بیشینه برق یا گرمای مورد نیاز و بزرگترین مستطیل برق یا گرمای مورد نیاز می¬باشند.برای ساختمان مسکونی پنج و یازده طبقه، طراحی سیستم تولید همزمان براساس بزرگترین مستطیل برق، بزرگترین مستطیل گرما و بزرگترین برق مورد نیاز بهترین طراحی¬ها می¬باشند. در صورتی که برای تامین سرما چیلر الکتریکی به همراه چیلر جذبی به کار گرفته شود، کارایی قابل توجهی نسبت به سیستم رایج دارند. در بهترین حالت مقدار 13% در مصرف سوخت و 12% از انتشار آلودگی کاسته می¬شود. در حالتی که فقط چیلر جذبی به کار گرفته شود نسبت به سیستم رایج، مصرف سوخت و انتشار آلودگی بیشتر می¬شود. در این حالت بدترین استراتژی نیز بزرگترین برق و گرمای می¬باشند.در بدترین حالت مقدار 39% مصرف سوخت و 56% انتشار آلودگی افزایش می¬یابد. بازگشت سرمایه برای 11طبقه 5/5 و برای 5طبقه 7 سال بدست آمده است.

دریافت: 1391/3/24 | پذیرش: 1391/8/12 | انتشار: 1391/11/30