دوره 15، شماره 6 - ( 6-1394 )                   جلد 15 شماره 6 صفحات 208-197 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bazyar M H, Arjmand Karkazloo H, Yaseri A R, Moosaie A. A Scaled Boundary Finite-Element Solution to Two-Dimensional Steady- State Reaction–Diffusion Equation. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (6) :197-208
بازیار محمدحسین، ارجمند کرکزلو هادی، یاسری علیرضا، موسایی امین. حل معادله دو بعدی پخش-واکنش ماندگار با استفاده از روش المان محدود با مرز مقیاس شده. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (6) :197-208

1- عضو هیات علمی دانشگاه یاسوج
2- دانشگاه یاسوج
3- دانشگاه شیراز
در این تحقیق، از یک روش نیمه تحلیلی به ‌نام روش المان محدود با مرز مقیاس شده برای حل معادله پخش-واکنش در حالت ماندگار با ضرایب پخش و زوال ثابت که کاربرد گسترده‌ای در مسائل انتقال آلودگی، مهندسی شیمی و انتقال حرارت دارد، استفاده می‌شود. این روش در دهه گذشته با موفقیت برای حل مسائل مختلف مهندسی مانند الاستودینامیک، مکانیک شکست و تراوش به‌کار گرفته شده است. این روش مزایای هر دو روش المان محدود و المان مرزی را هم‌زمان دارا می‌باشد. شبکه‌بندی فقط بر روی مرزها صورت می‌‌گیرد، بنابر‌این ابعاد مسئله‌ به اندازه‌ی یک واحد کاهش می‌یابد ولی برخلاف روش المان مرزی، نیازی به حل معادلات بنیادی پیچیده نیست. درونیابی در مرز‌ها همانند روش المان محدود با استفاده از توابع شکل تقریب زده می‌شود. این روش نقاط تکین، مسائل ناهمسان و ناهمگنی که شرط تشابه را ارضا کنند به خوبی مدل سازی می‌کند و همچنین قادر به ارضاء شرایط مرزی در بینهایت (شرط تابشی) برای تسخیر دامنه‌های نامحدود می‌باشد. در این تحقیق ابتدا فرمولاسیون روش المان محدود با مرز مقیاس شده برای حل معادله‌ی پخش–واکنش ارائه و سپس معادلات به کمک روشی پیشنهادی بر اساس ماتریس سختی دینامیکی حل خواهند شد. دقت و عملکرد این روش با استفاده از سه مثال عددی بررسی می‌شود. نتایج نشان می‌دهند که جواب‌های روش المان محدود با مرز مقیاس شده همخوانی مناسبی با جواب‌های تحلیلی و عددی پرکاربرد دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روش اجزای محدود
دریافت: 1393/10/13 | پذیرش: 1394/1/6 | انتشار: 1394/2/5