دوره 13، شماره 2 - ( 2-1392 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 21-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tajdari M, Baharvandi H, Moradkhani A. Improve the accuracy of fracture toughness equation coefficients resulting from irregular surface cracks generated by Vickers test of B4C-C composites. Modares Mechanical Engineering 2013; 13 (2) :12-21
تاجداری مهدی، بهاروندی حمیدرضا، مرادخانی علیرضا. اصلاح دقت ضریب معادله چقرمگی شکست منتج از تکنیک سطح اثر ترکهای نامنظم ایجاد شده تست ویکرز در کامپوزیتهای B4C-C. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (2) :12-21

1- استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اراک- گروه مکانیک
2- دانشیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر- گروه مواد
3- کارشناس ارشد مهندسی مکانیک- ساخت و تولید- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران- گروه مکانیک
چکیده- یکی از روشهای نو و پرکاربردی که اخیراً جهت تعیین چقرمگی شکست مواد ترد ابداع شده است؛ استفاده از روش تست ویکرز و معادلات ارائه شده در این راستاست. تنوع معادلات این روش، زیاد و عموماً بر پایه اصل ارتباط دهی بین طول ترکهای ایجاد شده در اطراف بخش فرورفته ناشی از تست ویکرز در نمونه با چقرمگی شکست است. تنها یکی از معادلات ارائه شده بر پایه اصل ارتباط دهی بین سطح اثر ترکهای ایجاد شده در نمونه با چقرمگی شکست می¬¬باشد. از اینرو در این پژوهش به بررسی و بهبود دقت ضریب نیمه تجربی معادله مذکور، بکمک انجام آزمایشات برای تعیین چقرمگی شکست در نمونه های بدون افزودنی و حاوی 5٪ وزنی رزین فنولیک پرداخته می¬¬شود. افزایش دقت ضریب این معادله، موجب وسعت کاربرد و افزایش دقت مقادیر خروجی چقرمگی شکست حاصل از این معادله را در پی دارد. نتایج بهبود دقت ضریب نیمه تجربی معادله را از 0.003693 به 0.003655 در پی داشت. این معادله باعث کاهش هزینههای ناشی از انجام آزمایشات در تعیین چقرمگی شکست مواد ترد مختلف خواهد شد.