دوره 18، شماره 3 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 323-331 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ojari M H, Jannesari H, Rouhani Bastami A, Hashemi Tari P. Experimental study of the effect of mechanical vibration on the water solidification rate in ice-on-coil energy storage system. MME. 2018; 18 (3) :323-331
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-6048-fa.html
اوجاری محمد حسن، جان نثاری حمید، روحانی بسطامی عباس، هاشمی طاری پویان. بررسی تجربی اثر ارتعاشات مکانیکی بر نرخ تشکیل یخ در فرایند انجماد آب در سامانه ذخیره‌ساز یخ روی کویل. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :323-331

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-6048-fa.html


1- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشکده مکانیک و انرژی دانشگاه شهید بهشتی
3- استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
چکیده:   (948 مشاهده)
راهکارهای مختلفی برای حل مشکل همزمانی پیک بار برودتی و ساعات اوج مصرف انرژی الکتریکی ارائه گردیده است. یکی از این راهکارها ذخیره‌سازی بار سرمایشی به صورت یخ در زمان کم باری می‌باشد. از انواع پرکاربرد سامانه‌های ذخیره‌سازی، می‌توان به سیستم ذخیره‌ساز یخ روی کویل اشاره کرد. اما نرخ انتقال حرارت پایین در این سامانه به عنوان یک چالش مطرح می‌باشد. با توجه به ضریب انتقال حرارت پایین یخ، با شروع شکل‌گیری یخ از انتقال حرارت بین مبرد درون کویل و مخزن کاسته می‌شود. لذا یک ایده در مورد افزایش نرخ انتقال حرارت این است که شروع انجماد مدتی به تاخیر انداخته شود تا همچنان سازوکارهای انتقال حرارت جابجایی طبیعی در مجاورت کویل حفظ شود. در پژوهش پیش رو به منظور بررسی این ایده از ارتعاشات مکانیکی برای به تاخیر انداختن شروع انجماد در سامانه ذخیره‌ساز یخ روی کویل، بهره گرفته شده است. با انجام آزمایش‌هایی اثر فاصله عرضی و طولی قرارگیری ویبراتور بر مقدار تولید یخ، در داخل مخزن ذخیره‌ساز سرما بررسی شد. نتایج نشان داد قرار دادن ویبراتور در وسط کویل نسبت به دو سر آن، منجر به افزایش بیشتری در مقدار یخ تشکیل شده می‌گردد. مشخص شد اعمال ارتعاشات مکانیکی باعث به تاخیر افتادن انجماد و دمای زیر سرد پایین‌تر می‌شود. همچنین نشان داده شد میزان یخ تشکیل شده تابعی از دمای زیرسرد و زمان تاخیر انجماد می‌باشد. در انتها، مقدار مصرف انرژی ویبراتور و کاهش مصرف انرژی در زمان بیش‌باری محاسبه گردید.
متن کامل [PDF 1482 kb]   (456 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: ۱۳۹۶/۱۰/۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید