دوره 11، شماره 4 - ( 12-1390 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 88-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tabatabaei H, Boroomand M. Comparing between 1D & 3D Flow Analysis in the On-Engine Small Turbocharger Experimentally and Numerically. Modares Mechanical Engineering 2011; 11 (4) :75-88
طباطبایی حمیدرضا، برومند مسعود، طیبی رهنی محمد. مقایسه عددی وتجربی جریان یک بعدی وسه بعدی روی عملکردتوربین توربوشارژریک موتوربنزینی. مهندسی مکانیک مدرس. 1390; 11 (4) :75-88

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحدعلوم وتحقیقات
2- دانشیار-دانشگاه صنعتی امیرکبیر
3- استاد-دانشگاه صنعتی شریف
چکیده - در این مقا له جریان یک‌بعدی و سه‌بعدی لزج و تراکم‌پذیر در توربین توربوشارژر یک موتوربنزینی 1.7 لیتری چهار سیلندر و شانزده سوپاپ شبیهسازی شده و مقایسه شده‌اند. برای صحهگذاری نتایج شبیه‌سازی و تایید مدلسازی، مجموعه موتور و توربوشارژر روی سکوی آزمایش قرارگرفته و پارامترهای عملکردی موتوردر 12 دور مختلف اندازهگیری شده ولی نتایج فقط برای سه دور مینیمم، متوسط و ماکزیمم ارائه شده‌اند. حلزونی و پرههای توربین بطورکامل مدلسازی و برای پرههای متحرک از روش مختصات دوار چندگانه استفاده شده است. بررسی پارامترهای عملکردی توربین تحت تاثیر جریان سه‌بعدی پایا نشان میدهد اثرات جریان نوسانی که ناشی از طبیعت رفت و آمدی پیستون می‌باشد فوق العاده مهم بوده و قابل‌ حذف نمی‌باشد. اگرچه شبیه‌سازی یک‌بعدی یک روش سریع و کم‌هزینه است اما از آن جهت که اثرات سه‌بعدی بودن جریان در آن منظور نشده و همچنین وابسته به منحنی مشخصه‌هایی است که توسط سازندگان توربوشارژر ارائه می‌شود و این منحنیها با جریان پایا محاسبه شده‌اند دارای ضعف میباشد. برای دستیابی به پاسخ‌های دقیق‌تر بررسی یک جریان سه‌بعدی ناپایا شبیه جریان خروجی از موتور اجتناب‌ناپذیر است.

دریافت: 1390/6/19 | پذیرش: 1390/8/25 | انتشار: 1390/11/5