دوره 14، شماره 14 - ( ويژه‌نامه دوم 1393 )                   جلد 14 شماره 14 صفحات 136-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yazdani M, Rashed A. Studying the behavior of ceramic armors impacted by a 7.62-mm APM2 projectile. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (14) :125-136
یزدانی مجتبی، راشد علی. بررسی رفتار زره‌های سرامیکی تحت اثر ضربه پرتابه ضد زره "اِی پی ام 2" با کالیبر62/7 میلی متر. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (14) :125-136

1- استادیار - دانشگاه صنعتی سهند
2- دانشگاه صنعتی سهند
در این مقاله رفتار زره سرامیکی چند لایه و زره ترکیبی سرامیک با صفحه پشتیبان شکل‌پذیر در برابر پرتابه ضد زره روکش‌دار "اِی پی ام 2" به روش عددی مورد بررسی قرار گرفته است. زره‌های ترکیبی بر طبق کلاس حفاظتی "بی آر 7" باید توانایی مقابله در برابر مهمات ضد زره با کالیبر 62/7 میلی‌متر با سرعت حدود830 متر بر ثانیه را داشته باشند. نتایج حاکی از آن است که سرامیک برخلاف فولاد (هرچند با مقاومت بسیار بالا)، امکان ایجاد نفوذ و خرابی اولیه توسط روکش برنجی و فیلر سربی را نمی‌دهد و با شکست روکش گلوله و سایش هسته، زره سرامیکی مقاومت بالاتری را نسبت به زره فولادی با جرم مشابه نشان می‌دهد. با مقایسه زره‌های سرامیکی این نتیجه حاصل شد که زره سرامیکی با صفحه پشتیبان شکل‌پذیر علاوه بر داشتن خواص فوق، توانایی ضبط روکش گلوله را نیز داراست؛ خاصیتی که در زره چند لایه سرامیکی بدون صفحه پشتیبان دیده نمی‌شود. صفحه پشتیبان شکل‌پذیر سرامیک امکان کاهش 9 برابری سرعت پسماند گلوله را نسبت به زره سرامیکی چند لایه و کاهش 19 برابری را نسبت به زره سخت فولادی به ازای جرم مشابه نشان می‌دهد. نکته دیگر مورد بحث در این پژوهش، مقدار جرم موثر سرامیک می‌باشد که در برابر گلوله مقاومت می‌کند. هر چه این جرم بیشتر باشد مقاومت بالستیک زره سرامیکی بیشتر خواهد بود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1393/4/30 | پذیرش: 1393/6/1 | انتشار: 1393/7/23