دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 182-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alibeigloo A, Ranjbar J. Analysis of sandwich cylindrical shell with FGM core subjected to thermal shock. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :175-182
علی بیگلو اکبر، رنجبر جمال. تحلیل رفتار پوسته استوانه‌ای ساندویچی با هسته FGM تحت شوک حرارتی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :175-182

1- دانشیار دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشکده مکانیک دانشگاه تربیت مدرس
در این پژوهش، رفتار ترموالاستیک پوسته استوانه¬ای ساندویچی با هسته ساخته شده از ماده تابعی (FGM)، تحت شوک حرارتی ارائه شده است. خواص ترمومکانیکی لایه FGM، مستقل از دما و تابعی پیوسته و توانی در راستای شعاعی در نظر گرفته شده است. حل تحلیلی معادلات دیفرانسیل مشتق جزیی حاکم بر هر لایه از استوانه، با استفاده از تبدیل لاپلاس و به کارگیری سری¬های توانی صورت گرفته است. با استفاده از شرایط پیوستگی بین لایه¬ای در مرز مشترک لایه¬ها و همچنین شرایط مرزی در سطوح داخلی و خارجی، پارامترهای مجهول تعیین گردیده است. نتایج به دست آمده، با استفاده از تبدیل لاپلاس معکوس سریع (FLIT) به حوزه زمانی تبدیل شده اند. اثر ضریب توان FGM در تنش‌های شعاعی و محیطی نقاط مختلف پوسته تحت شوک دمایی مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحلیلی ارائه شده، زمینه مناسبی برای بررسی گذرای تنش‌های شعاعی و محیطی در استوانه تحت بارهای دمایی و مکانیکی مختلف فراهم می‌کند. برای صحه گذاری روش حاضر، نتایج عددی با نتایج موجود در مقالات مرتبط مقایسه گردیده است. نتایج به دست آمده، تطابق قابل قبولی با نتایج پژوهش‌های پیشین دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|تحلیل تنش|مواد مرکب
دریافت: 1392/9/12 | پذیرش: 1392/10/4 | انتشار: 1393/4/14