دوره 14، شماره 7 - ( 7-1393 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 93-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghazadeh Dokandari D, Seyyed Mahmoudi S M, Setayesh Hagh A. Thermodynamic analysis and optimization of a novel ejector- cascade refrigeration cycle. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (7) :85-93
آقازاده دکانداری دامون، سید محمودی سید محمد، ستایش حق علیرضا. تحلیل ترمودینامیکی و بهینه سازی سیکل جدید تبرید اجکتوری-آبشاری. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (7) :85-93

1- کارشناس کالا - شرکت ملی نفت ایران - شرکت مناطق نفت خیز جنوب
2- عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه تبریز
3- عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد بستان آباد
در این مقاله ابتدا تاثیر افزودن اجکتور بر عملکرد ترمودینامیکی سیکل تبرید آبشاری بررسی گردید. با مدل¬سازی سیکل جدید تبرید اجکتوری-آبشاری در نرم افزار EES معلوم شد که با فرض ظرفیت تبرید مساوی در هر دو سیکل آبشاری ساده و سیکل اجکتوری-آبشاری، افزودن اجکتور و انتخاب مبرد R134a برای واحد دما باعث بهبود ضریب عملکرد و بازده قانون دوم سیکل آبشاری تا حدود 6،5% می¬شود. در ادامه با انتخاب R717، R290، R134a و R123 به عنوان مبرد واحد دما بالای سیکل جدید تبرید اجکتوری-آبشاری تاثیر پارامترهای طراحی مانند دمای تبخیرکن واحد دما بالا، دمای تبخیرکن واحد دما پایین و دمای محیط در عملکرد سیکل تحلیل شد و کارایی سیکل با بکارگیری هر مبرد نسبت به دیگر مبردها مقایسه گردید. نتایج نشان داد که کارایی سیکل تبرید اجکتوری-آبشاری (R744-R123) با انتخاب دمای بیشتر از 255،4 کلوین برای دمای تبخیرکن واحد دما بالا بهتر از مواقعی است که از سه مبرد دیگر مورد مقایسه استفاده شود. سرانجام ضریب عملکرد و بازده قانون دوم سیکل جدید تبرید اجکتوری-آبشاری با توجه به تغییرات دمای تبخیرکن واحد دما پایین، دمای تبخیرکن واحد دما بالا و دمای محیط بهینه¬سازی گردید مشخص شد که ضریب عملکرد و بازده قانون دوم سیکل جدید با انتخاب R123 به عنوان مبرد واحد دما بالا به بیشترین مقدار خود خواهد رسید.
متن کامل [PDF 2702 kb]   (11906 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تأسیسات و تهویه مطبوع|ترمودینامیک
دریافت: 1392/10/24 | پذیرش: 1392/11/29 | انتشار: 1393/5/10