دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 20-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salimipour S E. Flow Control and Drag Reduction of Circular Cylinder Using Moving Surfaces by Two-dimensional Simulation. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :12-20
سلیمی پور سید عرفان. کنترل جریان و کاهش ضریب پسای استوانه توسط سطوح متحرک با شبیه‌سازی دوبعدی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :12-20

عضو هیات علمی / دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان
در این مقاله، به بررسی جریان آرام گذرنده از یک استوانه که در مقابل یک جریان تراکم ناپذیر یکنواخت قرار گرفته، به صورت عددی و در حالت دو بعدی پرداخته شده است. بخش‌هایی از سطح استوانه با سطوحی متحرک که قابلیت کنترل رشد لایه مرزی را دارند جایگزین شده‌اند. سپس اثرات موقعیت سطوح روی ضرایب توان و پسای استوانه تحت سرعت‌های مختلف سطوح در محدوده اعداد رینولدز بین 60 تا 180 مطالعه شده‌اند. برای شبیه‌سازی عددی جریان سیال، معادلات ناویر- استوکس ناپایا به-کمک یک روش کوپل سرعت-فشار موسوم به آر، کی-سیمپلر به روش حجم محدود و با دقت زمانی و مکانی مرتبه دو حل شده‌اند. به منظور اعتبارسنجی برنامه کامپیوتری تدوین شده، پاسخ‌های حاصل با نتایج عددی موجود مقایسه گردید و تطابق بسیار خوبی به‌دست آمد. نتایج به‌دست آمده از این بررسی‌ها نشان می‌دهند که برخی از این سطوح متحرک، ضریب توان کل حرکت سیستم و ضریب پسا را کاهش می‌دهند. همچنین، موقعیت و سرعت بهینه سطوحی که موجب کمینه شدن ضریب توان شده‌اند، به-دست آمده‌اند؛ با مشاهده نتایج می‌توان دریافت که در تمامی اعداد رینولدز، حداقل ضریب توان یا به‌عبارتی ضریب پسای بهینه در زاویه سطح 70 درجه رخ داده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آئرودینامیک
دریافت: 1395/4/30 | پذیرش: 1395/7/26 | انتشار: 1395/8/24