دوره 17، شماره 11 - ( 11-1396 )                   جلد 17 شماره 11 صفحات 180-172 | برگشت به فهرست نسخه ها

barghi zanjani H, kalhor A, fakoor M. Optimal Control of Satellite Proximity Hovering around Elliptical Disturbed Orbit Using Particle Swarm Optimization. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (11) :172-180
برقی زنجانی حکیمه، کلهر احمد، فکور مهدی. کنترل بهینه هاورینگ مجاورت ماهواره حول مدار بیضوی اغتشاشی با استفاده از الگوریتم ازدحام ذرات. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (11) :172-180

1- دانشگاه تهران
2- عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران
3- دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران
در هاورینگ، ماهواره پیرو باید به‌طور مرتب سوخت مصرف کند تا بتواند همواره نسبت به یک نقطه مبدا فاصله ثابتی داشته باشد. از آن‌جا که میزان سوخت در ماهواره‌ها یک المان کلیدی و تأثیرگذار می‌باشد، بهینه‌کردن مصرف آن نیز از ارزش بالایی برخوردار است. سرعت سیستم و زمان رسیدن به پایداری هم از المان‌های مهم دیگری است که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور از سه کنترلر پرکاربرد در سیستم‌های مختلف، از جمله سیستم هاورینگ استفاده شده است. این کنترلرها کنترلر LQR، کنترلر جایابی قطب‌ها و کنترلر مد لغزشی هستند. در ادامه این کنترلرها با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی ازدحام ذرات بهینه‌سازی شدند که این بهینه سازی به منظور مصالحه‌ای بین میزان مصرف سوخت و زمان رسیدن به پایداری صورت گرفت. مقایسه نتایج نهایی نشان می‌دهد که کنترلر مد لغزشی می‌تواند بهترین گزینه برای بهینه‌سازی سیستم هاورینگ باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: کنترل
دریافت: 1396/4/13 | پذیرش: 1396/7/17 | انتشار: 1396/8/27