دوره 14، شماره 14 - ( ويژه‌نامه دوم 1393 )                   جلد 14 شماره 14 صفحات 234-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

Habibnejad Korayem M, Khaksar H, NouhiHefz Abad R, Taheri M. Simulation of soft bacteria contact to be applied in nanomanipulation. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (14) :227-234
حبیب نژاد کورایم محرم، خاکسار حسام، نوحی حفظ آباد روزبه، طاهری معین. شبیه سازی تماس باکتری‌های نرم جهت کاربرد در نانومنیپولیشن. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (14) :227-234

1- استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران
3- دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران
در این مقاله به توسعه و مدلسازی تئوریهای تماسیالاستیک – پلاستیک جهت نانوباکتری‌های نرم کروی شکل به منظور کاربرد در منیپولیشن میکرو/نانوذرات زیستی مختلف بر پایه ی میکروسکوپ نیروی اتمی پرداخته شده است. ابتدا شبیه سازی تماس الاستیک برای سه دسته نانوباکتری اپیدرمیدیس، سالی‌ویروس و آئروس با استفاده از مدل تماسی هرتز و المان محدود پرداخته شد. مقایسه نتایج شبیه سازی تماس الاستیک با نتایج آزمایشگاهی موجود نشان داد که در نظر گرفتن حالت الاستیک برای شبیه سازی تماس نانوذرات زیستی مناسب نیست و نتایج نادرستی را در اختیار قرار می‌دهد. از این رو در این مطالعه به توسعه و شبیه سازی تئوری‌تماسی الاستیک – پلاستیک چانگ جهت کاربرد در شبیه سازی مکانیک تماس به منظور کاربرد در شبیه سازی منیپولیشن پرداخته شد. مقایسه شبیه سازی تئوری تماسی چانگ با نتایج آزمایشگاهی موجود و نتایج حاصل از شبیه سازی تماسی چن و همکارانش نشان داد که تئوری الاستیک – پلاستیک کامل چانگ نتایج مطلوبی را در اختیار قرار می‌دهد. مقایسه نمودار شعاع تماس بر حسب عمق نفوذ در دو تئوری هرتز و چانگ نشان داد که میزان شعاع تماسی ایجاد شده در حالت الاستیک – پلاستیک از میزان شعاع تماسی ایجاد شده در حالت الاستیک بیشتر می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|بیو مکانیک|روباتیک|سیستمهای میکرو و نانو|مکانیک ضربه
دریافت: 1393/1/27 | پذیرش: 1393/4/2 | انتشار: 1393/7/23