دوره 11، شماره 2 - ( 6-1390 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 146-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jabbaripour B, sadeghi M. Investigating the Effects of Tool Materials on the Properties of Electrical Discharge Machining of γ–TiAl Intermetallic. Modares Mechanical Engineering 2011; 11 (2) :135-146
جباری پور بهزاد، صادقی محمد حسین، شبگرد محمدرضا، فریدوند شاهرخ. بررسی اثرات انواع مختلف الکترود ابزار بر روی خواص ماشینکاری تخلیه الکتریکی ترکیب بین فلزی γ-TiAl. مهندسی مکانیک مدرس. 1390; 11 (2) :135-146

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- عضو هیت علمی- دانشگاه تربیت مدرس
3- عضو هیت علمی-دانشگاه تبریز
به دلیل خواص برجسته ترکیب بین فلزیγ-TiAl مانند مقاومت بالا و مناسب در برابر خستگی، اکسیداسیون، خوردگی، خزش، ارتعاشات دینامیکی، دمای کاری بالا و کاربرد آن در صنعت هوافضا، خودروسازی، موتورهای توربوجت و ساخت و تولید پره، در این تحقیق به مطالعه بر روی ماشینکاری تخلیه الکتریکی(EDM) ترکیب بین فلزی –TiAlγ با استفاده از سه نوع متفاوت الکترود ابزار مسی، گرافیتی و آلومینیومی جهت بررسی مشخصات خروجی فرآیند مانند نرخ براده برداری ،نرخ سایش ابزار، زبری سطح، توپوگرافی سطح و آنالیز عنصری (EDS) سطح نمونه های ماشینکاری شده، پرداخته می شود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که عناصر غالب در ترکیب شیمیایی سطوح ماشینکاری شده γ-TiAl عبارتند از تیتانیوم، آلومینیوم، کربن و اکسیژن. تغییر جنس الکترود ابزار تاثیر خاصی بر روی تشکیل فازها و ترکیبات شیمیایی متفاوت روی سطح قطعه کار و به طور کلی بهسازی متالوژیکی سطح ماشینکاری شده ندارد، بلکه تاثیر اصلی و غالب آن بر روی سایر مشخصات خروجی فرآیند مانند نرخ براده برداری، نرخ سایش ابزار و زبری سطح است.

دریافت: 1390/2/10 | پذیرش: 1390/5/31 | انتشار: 1390/6/21