دوره 15، شماره 11 - ( 11-1394 )                   جلد 15 شماره 11 صفحات 32-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nouri N M, Saadat Bakhsh M, Bagheri R. Robust Superhydrophobic Surface with Polytetrafluoroethylene (PTFE), Micro sized Aluminum Particles and SiO2 nano-particles. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (11) :26-32
نوری نوروز محمد، سعادت بخش محمد، باقری رامین. سطح ابر آب‌گریز استحکام بالا با استفاده از پلی تترافلورواتیلن، ذرات میکرومتری آلومینیوم و نانو ذرات سیلیکا. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (11) :26-32

1- عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت
2- دانشجوی دکترای مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران
3- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران
در سال‌های اخیر، تحقیقات زیادی برای تولید سطوح اَبر آب‌گریز انجام گرفته است. لغزش روی این سطوح باعث ایجاد خاصیت خود تمیز شوندگی و کاهش پسای اصطکاکی می‌شود. یکی از روش‌های تولید این سطوح، ایجاد زبری‌های سلسله‌ای با استفاده از ساختارهای میکرومتری و نانومتری بوده که با یک ماده با انرژی سطحی کم پوشش داده می‌شوند. پلی تترافلورواتیلن )تفلون( یک ماده با انرژی سطحی پایین بوده که به علت استحکام مکانیکی و شیمیایی مناسب، در این تحقیق مورد استفاده قرارگرفته است. جهت تولید سطح اَبر آب‌گریز ابتدا با استفاده از فرآیند افشاندن یک لایه تفلون با ضخامت مناسب بر روی ورق آلومینیوم ایجاد شده و پودر آلومینیوم میکرومتری، به روش شناورسازی ، بر روی لایه تفلون لایه نشانی شده است. سپس جهت کاهش انرژی سطحی مجدداً از افشاندن تفلون بر روی پودرهای میکرومتری استفاده شده است. در نهایت جهت ایجاد ساختارهای نانومتری اکسید سیلیسیم آب‌گریز روی سطح لایه نشانی شده و اثرات ضخامت لایه تفلون، اندازه ذرات میکرومتری و به‌کارگیری نانو ذرات آب‌گریز بر روی خواص سطح مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان‌دهنده آن است که به‌کارگیری ذرات میکرومتری علاوه بر ایجاد زبری، از صاف شدن سطح طی فرآیند پخت تفلون جلوگیری کرده و با تولید ترک‌ها و زبری‌های ثانویه باعث افزایش زاویه استاتیکی و کاهش زاویه دینامیکی شده است. در انتها پس از اصلاح ساختار سطح با پودرهای آلومینیوم و پوشش آن با یک لایه تفلون و سپس لایه نشانی اکسید سیلیسیم آب‌گریز زاویه تماسی 3±165 درجه و زاویه دینامیکی کمتر از 7 درجه به‌ دست ‌آمده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک سیالات و انتقال حرارت تجربی
دریافت: 1394/4/13 | پذیرش: 1394/6/21 | انتشار: 1394/7/4