دوره 15، شماره 2 - ( 2-1394 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 297-289 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soleimani A, Esmaeilzadeh Khadem S. Experimental fault detection of a ball bearing using the chaotic behavior features of a vibration signal. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (2) :289-297
سلیمانی علی، اسماعیل زاده خادم سیامک. عیب یابی تجربی بلبرینگ با استفاده از مشخصه های رفتار آشوبناک سیگنال ارتعاشی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (2) :289-297

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
تشخیص عیب در بلبرینگ‌ها بویژه در مراحل اولیه با سیگنال‌های ارتعاشی غیرساکن و پیچیده‌ی همراه با نویز بسیار مشکل است. همچنین، بسیاری از مکانیزم‌های شکست و شرایط عملیاتی نامطلوب در بلبرینگ‌ها شامل ویژگی‌های دینامیکی غیرخطی می‌باشند. یکی از رفتارهای دینامیکی که در سیستم‌های غیرخطی رخ می‌دهد، رفتار آشوبناک می‌باشد. در این مقاله، به بررسی رفتار آشوبناک سیگنال‌های ارتعاشی بلبرینگ پرداخته شده است. برای بررسی کیفی رفتار آشوبناک از فضای فاز بازسازی شده استفاده شده است. برای کمّی‌سازی رفتار آشوبناک، مشخصه‌های رفتار آشوبناک استخراج شده است تا اطلاعات بهتری از وضعیت عیب ارائه دهد. این مشخصه‌ها شامل بزرگترین نمای لیاپانوف، آنتروپی تقریبی و بُعد همبستگی می‌باشند. برای سنجش کارایی این مشخصه‌ها، از آنها برای تشخیص و شناسایی عیب در یک مجموعه داده تجربی از بلبرینگ استفاده شده است. نتایج نشان می‌دهد که این مشخصه‌ها اطلاعات خوبی از عیب و نوع آن دارند و به خوبی انواع عیوب را تشخیص داده و شناسایی می‌کنند. همچنین این روش نسبت به تغییرات بار بر روی بلبرینگ، مقاوم بوده و برای همه بارها نتایج خوبی ارائه می‌دهد. نتایج نشان می‌دهد که این روش قابلیت تعمیم‌دهی خوبی برای دیگر شرایط کاری را دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1393/7/28 | پذیرش: 1393/9/9 | انتشار: 1393/10/20