دوره 14، شماره 10 - ( 10-1393 )                   جلد 14 شماره 10 صفحات 16-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani R, Rahimi G H, pol M H. Studies on the reinforcing effect of modified nanoclay on tensile and flexural properties of TETA- and F205-cured epoxy resins. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (10) :9-16
زمانی رضا، رحیمی غلامحسین، پل محمدحسین. مطالعه تأثیر حضور نانوذرات رسی بر خواص کششی و خمشی در سیستم رزین اپوکسی با سخت کننده‌های تتا و اف205. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (10) :9-16

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد دانشگاه تربیت مدرس، هیأت علمی
3- دانشگاه تفرش
در این مقاله، تأثیر افزودن نانوذرات اصلاح شده رسی بر خواص مکانیکی دو سیستم رزین اپوکسی بررسی شده است. پایه اپوکسی در هر دو سیستم، دیگلیسیدیل اتر بیس فنول نوع آ با نام تجاری ایپون 828 بوده و از یک سیکلوآلیفاتیک آمین اصلاح شده با نام تجاری اف205و تری اتیلن تترامین با نام تجاری تتا به عنوان پایه دوم سیستم رزین اپوکسی، سخت کننده، استفاده شده است. نانوذرات رسی کلویسید سی بی با درصد های وزنی 0، 5/1، 3 و 5 درصد نسبت به مجموعه رزین (اپوکسی- نانوذرات رس) در سیستم اپوکسی پخش شده اند. به منظور تعیین مورفولوژی نانوکامپوزیت‌های اپوکسی/ نانورس از آزمون پراش اشعه ایکس استفاده شده است. مشاهدات به روش پراش پرتو ایکس نشان می‌دهد که توزیع نانوذرات رسی اصلاح شده در زمینه پلیمری در هر دو سیستم رزین از نوع بین لایه ای می‌باشد. خواص مکانیکی نانوکامپوزیت‌های اپوکسی/ نانورس نیز با استفاده از آزمون‌های استاندارد کشش تک محوری و خمش سه نقطه ای تعیین گردید. نتایج مربوط به آزمایش‌های مکانیکی نشان می دهد که رفتار مکانیکی دو سیستم رزین اپوکسی با افزودن نانوذرات رسی، متفاوت از یکدیگر می باشد. با مقایسه نتایج مربوط به دو سیستم رزین اپوکسی تقویت شده با نانوذرات رسی می توان نتیجه گرفت که تأثیر مثبت حضور نانوذرات رسی بر خواص مکانیکی در سیستم رزین اپوکسی سخت شده با سخت کننده اف205مشهودتر می باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1393/2/11 | پذیرش: 1393/3/10 | انتشار: 1393/7/2