دوره 17، شماره 6 - ( 6-1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 302-295 | برگشت به فهرست نسخه ها

hassany V, taghizadeh M, mazare M. Modeling and position controller design of a servo-hydraulic actuator under variable loads using sliding mode control. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (6) :295-302
حسنی وحید، تقی زاده مصطفی، مزارع محمود. مدلسازی و طراحی کنترل کننده موقعیت عملگر سرو هیدرولیک با استفاده از روش‌ مود لغزشی تحت بارگذاری متغیر. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (6) :295-302

1- دانشجو
2- عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی
3- مهندسی مکانیک- دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شهید بهشتی
در این مقاله، به مدلسازی و طراحی کنترل‌کننده موقعیت برای سیستم غیرخطی عملگر سروو هیدرولیکی تحت بارگذاری متغیر پرداخته شده است. مدل دینامیکی سیستم با در نظر گرفتن معادلات حاکم بر دینامیک شیر، نشتی ها، مدل اصطکاک و ... استخراج شده است. برای دستیابی به عملکرد مطلوب در شرایط بارگذاری متغیر با دامنه تغییرات گسترده، باید روش کنترلی بکار گرفته شود که در مقابل تغییرات مقاوم باشد. همچنین، از آنجاییکه سیستم مورد مطالعه دارای دینامیک غیرخطی بوده و مدل استخراجی بیان دقیقی از رفتار سیستم نمی باشد، نیاز به کنترل کننده ای که بتواند در مقابل اثرات غیرخطی و عدم قطعیت مقاوم بوده و دارای سرعت، دقت و پایداری مناسب باشد، نیز ضروری است. لذا، با استفاده از روش های کنترل غیرخطی، کنترل کننده های خطی سازی بازخوردی و مود لغزشی در شرایط بار متغیر نیز طراحی شده است. در ادامه به منظور نشان دادن میزان مقاوم بودن کنترل کننده های طراحی شده، اغتشاش خارجی متغیر با زمان نیز در شبیه سازی در نظر گرفته شده و نتایج با PID مقایسه شده ایست. پارامترهای کنترل کننده های طراحی شده با استفاده از الگوریتم جستجوی هارمونی بهینه شده و نتایج شبیه سازی عملکرد بهتر مود لغزشی نسبت به خطی سازی بازخوردی و PID را در برابر تغییر بار نشان می‌دهند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: کنترل
دریافت: 1396/2/4 | پذیرش: 1396/2/28 | انتشار: 1396/3/25