دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 125-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamedi H, Jahromi M, Mahmoodi M, Pirkandi J. Effect of Secondary Flow Injection Area on Thrust Vectoring Angle in Double Throat Nozzles. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :117-125
حامدی هادی، جهرمی مهدی، محمودی مصطفی، پیرکندی جاماسب. بررسی عددی تاثیر سطح مقطع تزریق جریان ثانویه بر میزان چرخش زاویه بردار نیرو در نازل‌های دارای دو گلوگاه. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :117-125

1- دانشجوی کارشناسی ارشد
2- استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر- مجتمع هوافضا
3- استادیار
4- استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر
هدف این تحقیق شبیه‌سازی عملکرد،‌ سیستم کنترل بردار تراست با استفاده ازنازل‌های دارای دو گلوگاه می‌باشد. هندسه نازل با ابعاد مشخص و جریان مافوق صوت تراکم‌پذیر با سه مدل آشفتگی مختلف و نسبت فشار معین شبیه‌سازی شده است. نتایج نشان می‌دهند که مدل آشفتگیSST K-ωرفتار جریان درون نازل‌های دارای دو گلوگاه را به درستی پیش‌بینی می‌کند.‌ پس از اعتبار سنجی حل عددی و مقایسه نتایج بدست آمده با نتایج تجربی موجود، تاثیر پارامترهای موثر،‌ نظیر طول شیار ناحیه تزریق جریان ثانویه و درصد دبی جرمی ثانویه تزریق‌شده، بر عملکرد نازل و سیستم کنترل بردار تراست به کمک نازل‌های دارای دو گلوگاه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. بررسی نتایج عددی بدست آمده نشان می‌دهد که با کاهش طول شیار،‌ زاویه برداردهی و بازدهی سیستم کنترل بردار تراست افزایش می‌یابد. به طوری که با کاهش طول شیار و با تزریق 7%‌دبی جرمی ثانویه،‌ مقدار زاویه برداردهی نازل از 12درجه به 20 درجه می‌رسد. با افزایش طول شیار تزریق جریان ثانویه، ‌ضریب تخلیه و ضریب تراست نازل افزایش می‌یابد. برای نمونه با چهار برابر نمودن طول شیار مقدار ضریب تخلیه نازل حدود 10%‌ افزایش می‌یابد.از طرفی کاهش طول شیار وافزایش دبی جرمی جریان ثانویه منجر به کاهش ضریب تخلیه و ضریب تراست نازل می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان آشفته
دریافت: 1393/5/14 | پذیرش: 1393/7/25 | انتشار: 1393/9/9