دوره 16، شماره 11 - ( 11-1395 )                   جلد 16 شماره 11 صفحات 22-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saadati nasab M, Anbarsooz M, Passandideh-Fard M. Numerical Investigation of Fully Nonlinear Irregular Wave Generation Using a Flap-Type Wavemaker. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (11) :12-22
سعادتی نسب مهران، عنبرسوز مرتضی، پسندیده فرد محمد. بررسی عددی تولید امواج نامنظم کاملا غیرخطی با استفاده از موج ساز باله ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (11) :12-22

1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان
3- استاد دانشگاه فردوسی مشهد
بررسی عددی تاثیر امواج دریا بر سازه های دریایی و همچنین تجهیزات طراحی شده برای جذب انرژی امواج، نیازمند تولید موج مورد نظر با ویژگی های مشخص می باشد. در این پژوهش، یک روش عددی برای تولید امواج نامنظم کاملاً غیر خطی با فرض جریان لزج با حل کامل معادلات ناویر استوکس ارائه شده است. برای این منظور، برای مدلسازی حرکت موج ساز باله ای در درون آب از روش حوزه حل مجازی و برای ردیابی سطح آزاد سیال از روش نسبت حجمی سیال و همچنین برای میرا کردن امواج بازگشتی از انتهای حوزه حل، از روش افزایش ویسکوزیته سیال در این ناحیه استفاده شده است. مدل عددی به کار گرفته شده در این پژوهش بر مبنای روش حجم کنترل بوده و از روش گام زمانی جزئی دو مرحله ای برای جداسازی معادلات پیوستگی و مومنتوم استفاده شده است. در ابتدا پیشینه ی پژوهشی روش های مختلف تولید امواج به صورت عددی مورد بررسی قرار گرفته و در گام بعدی، برای نشان دادن قابلیت های روش عددی توسعه یافته، سه موج با ارتفاع و تیزی متفاوت مدلسازی شده است. نتایج نشان می دهد که روش عددی مورد استفاده به خوبی می تواند امواج نامنظم مختلف خطی تا کاملا غیر خطی با تیزی زیاد را مدلسازی کند. علاوه بر این می توان با استفاده از روش ارائه شده، امواج مورد نظر در آب های کم عمق و عمیق را با دقت خوبی مدلسازی کرد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سازه های دریایی
دریافت: 1395/6/7 | پذیرش: 1395/6/24 | انتشار: 1395/8/1