دوره 16، شماره 6 - ( 6-1395 )                   جلد 16 شماره 6 صفحات 352-345 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari Shah Khosravi N, Gholizade A, Mohammadi R, Saeedifar M, Ahmadi Najafabadi M. Quantification of damage mechanisms in holed composite laminates by acoustic emission and finite element methods. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (6) :345-352
اکبری شاه خسروی نعیم، قلی‌زاده علی، محمدی رضا، سعیدی فر میلاد، احمدی نجف آبادی مهدی. تعیین کمّی مکانیزم‌های خرابی در چند لایه‌های کامپوزیتیِ سوراخ‌دار با روش‌های نشرآوایی و المان محدود. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (6) :345-352

1- دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی مکانیک
2- دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مکانیک
کامپوزیت‌های پلیمری تقویت شده با الیاف، علی‌رغم داشتن خواص مکانیکی مطلوب همچون نسبت استحکام به وزن و سفتی بالا، مستعد ایجاد انواع خرابی‌ها هستند. در این پژوهش، با استفاده از روش‌های نشرآوایی و المان محدود، مکانیزم‌های مختلف خرابی در نمونه‌های سوراخ‌دار شیشه/ اپوکسی تحت بارگذاری کششی بررسی می‌شوند. خرابی‌های مورد بررسی در این پژوهش عبارتند از: ترک خوردگی ماتریس، جدایش الیاف از ماتریس و شکست الیاف. بدین منظور ابتدا نمونه‌های سوراخ‌دار استاندارد شیشه/اپوکسی با دو نوع لایه چینی [0]5S و [90]5S تحت بارگذاری کششی قرار گرفتند. سپس با استفاده از روش نشرآوایی و روش المان محدود مکانیزم‌های خرابی در نمونه‌ها‌ شناسایی شده و درصد هر مکانیزم خرابی به صورت کمی تعیین می‌شود. در روش نشرآوایی از تبدیل موجک برای تعیین درصد مکانیزم های خرابی استفاده شده است. سپس از روش المان محدود به منظور صحت‌سنجی نتایج تبدیل موجک استفاده می‌شود. در شبیه‌سازی المان محدود از معیار خرابی هشین برای تعیین مقدار کمی مکانیزم‌های خرابی‌ استفاده شد. با توجه به تطابق قابل قبول نتایج روش نشرآوایی و روش المان محدود، می‌توان از روش نشرآوایی به منظور تعیین خرابی‌ها در سازه‌های کامپوزیتی و تخمین عمر باقی‌مانده سازه‌ها استفاده نمود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آزمون غیرمخرب
دریافت: 1395/2/17 | پذیرش: 1395/3/10 | انتشار: 1395/4/15