دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 570-562 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bordbar M, Pasdarshahri H. A numerical study on the flame structure and stability of non-premixed methane-air and methane-oxygen turbulent tubular flame. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :562-570
بردبار مهدی، پاسدار شهری هادی. مطالعه عددی ساختار و پایداری احتراق متان-هوا و متان-اکسیژن در یک شعله لوله‌ای غیر پیش‌آمیخته و مغشوش. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :562-570

1- دانشجوی کارشناسی ارشد / دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
در دهه اخیر، شعله‌های لوله‌‎ای به دلیل هندسه خاص، مورد توجه قرار گرفته‌اند. مزیت بزرگ شعله‌های لوله‌ای نسبت به سایر شعله‌ها، توزیع یکنواخت دما است. در نتیجه تشکیل نوسانات حرارتی در محفظه احتراق کاهش می‌یابد. در این مقاله یک شعله لوله‌ای غیر پیش‌آمیخته تحت شرایط عملکردی مختلف به صورت عددی شبیه‌سازی شده است. برای شبیه‌سازی عددی حلگری در نرم‌افزار متن باز اپن‏فوم توسعه داده شده و نتایج عددی به دست آمده با داده‌های تجربی موجود مقایسه شده است. حل عددی و داده‌های تجربی از مطابقت خوبی برخوردار است. همچنین، توزیع دما و غلظت گونه‌های مهم احتراق در میانه محفظه احتراق به کمک دو سینتیک یک مرحله‌ای و DRM22 مقایسه شده و پایداری شعله در شرایط عملکردی مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که زمانی که احتراق در حضور هوا انجام پذیرد، با افزایش کسر مولی اکسیژن، ناحیه پایداری شعله باریک شده و شعله در نسبت‌های هم‌ارزی نزدیک به حد خاموشی شعله، به صورت پایدار تشکیل می‌شود. اگر از اکسیژن خالص به عنوان اکسیدکننده استفاده شود، شعله در نسبت‌های هم‌ارزی بین 0.1 تا 0.2 پایدار می‌شود و دمای شعله بسیار افزایش می‌یابد. برای کنترل دمای شعله، دی‌اکسیدکربن از محصولات خروجی به اکسیدکننده اضافه می‌شود. در ادامه اثرات اضافه کردن دی‌اکسیدکربن بر محدوده پایداری شعله مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که با کاهش کسر مولی اکسیژن، محدوده پایداری شعله افزایش می‌یابد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: احتراق
دریافت: 1395/7/14 | پذیرش: 1395/9/11 | انتشار: 1395/10/5