دوره 17، شماره 2 - ( 2-1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 403-393 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohtashami A, Akbarpour A, Mollazadeh M. Modeling of groundwater flow in unconfined aquifer in steady state with meshless local Petrov-Galerkin. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (2) :393-403
محتشمی علی، اکبرپور ابوالفضل، ملازاده مهدی. مدل‌سازی جریان آب زیرزمینی در آبخوان آزاد در حالت ماندگار به روش بدون شبکه محلی پتروو-گالرکین. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (2) :393-403

1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجند
2- دانشیار دانشگاه بیرجند
3- استادیار دانشگاه بیرجند
رفتار پیچیده آبخوان با حل معادلات حاکم بر جریان آب زیرزمینی هم به صورت تحلیلی و هم به صورت عددی بررسی می‌گردد. روش‌های عددی همچون تفاضل محدود که برای حل معادلات دیفرانسیل به کار می‌روند معمولا معادلات را در شرایط هندسی ساده حل می‌کنند. اخیرا از روش‌های عددی جدیدی به نام روش‌های بدون شبکه به منظور حل معادلات دیفرانسیلی در شرایط ساده و هم‌چنین پیچیده استفاده می‌کنند. از آن‌جایی که در این روش‌ها نیازی به شبکه بندی دامنه مساله نیست، مشکلات ناشی از شبکه بندی‌ها حذف می‌شود. تاکنون مطالعات اندکی در زمینه مدل‌سازی جریان آب زیرزمینی با استفاده از روش‌های بدون شبکه انجام شده است. در این مطالعه از روش بدون شبکه محلی پتروو-گالرکین با تابع تقریب‌ حداقل مربعات متحرک و تابع وزن اسپیلاین به منظور مدل‌سازی جریان آب زیرزمینی در آبخوان آزاد بیرجند در استان خراسان جنوبی در شرایط ماندگار استفاده شد. سطح آب زیرزمینی محاسبه شده توسط مدل با سطح آب زیرزمینی مشاهده شده در چاه‌های مشاهداتی مقایسه شدند. نتایج بدست آمده رضایت بخش بود. به طوریکه میانگین خطای نسبی و خطای جذر میانگین مربعات این روش به ترتیب 0.0002، 0.483 بود.
متن کامل [PDF 1967 kb]   (8149 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1395/10/11 | پذیرش: 1395/11/12 | انتشار: 1395/12/4