دوره 14، شماره 1 - ( 1-1393 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 157-149 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdollahi H, Mahdavinejad R A, Zal V, Ghambari M. Optimization of mechanical properties of iron-based recycled powder metallurgy parts and investigation of these properties by transverse rupture test. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (1) :149-157
عبداللهی هادی، مهدوی نژاد رمضانعلی، زال وحید، قمبری محمد. بهینه سازی خواص مکانیکی قطعات متالورژی پودر بازیابی شده پایه آهنی و بررسی این خواص با آزمون شکست عرضی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (1) :149-157

1- دانشجوی دکتری، دانشکده مکانیک، دانشگاه تهران
2- دانشیار، دانشکده مکانیک، دانشگاه تهران
3- دانشجوی دکترای، دانشکده مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس
4- استادیار، دانشکده مواد، دانشگاه تهران
در این تحقیق براده های تراشکاری چدن خاکستری به روش آسیای پاششی به صورت پودر بازیابی شده و در ترکیب با پودر آهن برای تولید قطعات متالورژی پودر پایه آهنی به کار رفت. طراحی آزمایش ها با استفاده از روش رویه پاسخ در دو بخش خشته های خام و قطعات تف جوشی شده انجام گرفت. در بخش اول پارامترهای درصد پودر چدن و فشار تراکم، و در بخش دوم دو پارامتر قبلی همراه با پارامتر های دما و زمان تف جوشی به عنوان متغیر های ورودی هر کدام در پنج سطح انتخاب شدند. استحکام شکست عرضی و مدول الاستیک به عنوان پاسخ های مورد نظر اندازه گیری شدند. تحلیل رگرسیون و واریانس برای بررسی تأثیر پارامتر های ورودی، ارائه مدل های ریاضی و ارزیابی صحت مدل ها به کار رفتند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی و نوری برای درک بهتر مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج به دست آمده علاوه بر تعیین تأثیر پارامتر های مختلف، خواص مکانیکی مناسب قطعات تولیدی در مقیاس صنعتی و دقت مدل های ارائه شده را نیز نشان می دهد. همچنین روش ارائه شده برای تخمین مدول الاستیک قطعات متالورژی پودر از روی منحنی نیرو-جابجایی کارایی خوبی را از خود نشان داد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای تولید|روشهای ساخت
دریافت: 1392/5/7 | پذیرش: 1392/6/14 | انتشار: 1393/3/11