دوره 14، شماره 1 - ( 1-1393 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 174-168 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soleymani M, nekoonam V, Ghadimi A A. Optimal Fuzzy Controller Design for an Active Tripod Stable Platform Using Virtual Prototyping. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (1) :168-174
سلیمانی مهدی، نکونام ولی الله، قدیمی علی اصغر. طراحی کنترل‌‌کننده فازی بهینه یک پایدارساز سه پایه فعال با استفاده از نمونه سازی مجازی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (1) :168-174

1- Mechanical Engineering Department, Faculty of Engineering, Arak University
2- گروه مکاترونیک- دانشگاه اراک
3- عضو هیات علمی گروه مهندسی برق- دانشگاه اراک
یک شناور تحت تاثیر اغتشاشات باد و امواج دریا، جابجایی‌های خطی و دورانی مختلفی را تجربه می¬کند. این حرکات ناخواسته می¬تواند عملکرد تجهیزات دقیقی را که بر روی عرشه قرار دارند تحت تاثیر قرار دهد. یک راهکار مناسب برای کاهش دامنه این حرکات استفاده از پایدارسازهای فعال می‌باشد. در این تحقیق، با استفاده از نمونه¬سازی مجازی، کنترل فازی بهینه یک پایدارساز سه پایه فعال مستقر بر روی عرشه یک شناور جهت کنترل حرکات رول، پیچ و هیو انجام شده است. برای این منظور، ابتدا با استفاده از تکنیک نمونه‌سازی مجازی، یک نمونه مجازی از شناور و پایدارساز توسعه داده شده و سپس با شبیه‌سازی همزمان نرم افزارهای متلب و آدامز عملکرد کنترل‌‌کننده فازی در مواجه با اغتشاشات امواج دریا بر روی نمونه مجازی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در ادامه برای افزایش کارایی کنترل‌‌کننده با بکارگیری روش بهینه‌سازی الگوریتم ژنتیک، کنترل‌‌کننده فازی بر روی نمونه مجازی بهینه می‌گردد. همچنین برای ارزیابی عملکرد کنترل‌‌کننده فازی، یک کنترل‌‌کننده تنظیم کننده خطی طراحی شده و عملکرد کنترل¬کننده¬ها در مواجهه با اغتشاشات امواج دریا بررسی می¬گردد. نتایج نشان می‌دهد که کنترل کننده فازی بهینه باعث کاهش 55 درصدی بیشینه دامنه هیو و کاهش 90 درصدی بیشینه دامنه رول و پیچ پایدارساز می¬گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات|کنترل
دریافت: 1391/11/23 | پذیرش: 1392/2/14 | انتشار: 1393/1/20