دوره 23، شماره 5 - ( اردیبهشت 1402 )                   جلد 23 شماره 5 صفحات 298-293 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zandipour M, Soleimanimehr H, Amini S. Investigation of the cutting force in ultrasonic vibration assisted drilling of thin wall workpiece. Modares Mechanical Engineering 2023; 23 (5) :293-298
زندی پور مرتضی، سلیمانی مهر حمید، امینی سعید. بررسی نیروی برش در سوراخ کاری به کمک ارتعاشات آلتراسونیک قطعات جدار نازک. مهندسی مکانیک مدرس. 1402; 23 (5) :293-298

1- دانشکده مکانیک، برق و کامپیوتر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- دانشکده مکانیک، برق و کامپیوتر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، soleimanimehr@srbiau.ac.ir
3- دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
سوراخکاری به کمک ارتعاش آلتراسونیک یک روش جدید و یکی از فرآیندهای نوین و نوید بخش، برای ماشینکاری فلزات به‌خصوص آلیاژهای فلزی با قابلیت ماشینکاری پایین می‌باشد. در این تحقیق، با استفاده از یک مجموعه مطالعات آزمایشگاهی، تاثیر استفاده از ارتعاشات آلتراسونیک روی نیروی لازم برای سوراخکاری قطعه‌کارهای جدار نازک آلومینیوم با سه ضخامت متفاوت در سه سرعت دوران مختلف و چهار نرخ پیشروی متفاوت بررسی شده است. نتایج نشان داد که در دو قطعه‌کار آلومینیوم 1 و 5/1 میلیمتر، استفاده از ارتعاشات آلتراسونیک عموما باعث کاهش نیروی محوری شده است اما در قطعه‌کار 2 میلیمتری در مورد اثر اضافه کردن ارتعاشات آلتراسونیک نمی توان اظهار نظر قطعی نمود. به بیان دیگر می توان گفت که اضافه کردن ارتعاشات آلتراسونیک با دامنه و فرکانس ثابت اثر یکسانی بر سوراخکاری در شرایط متفاوت ندارد و برای رسیدن به مطلوب ترین حالت سوراخکاری باید مشخصات ارتعاش بهینه مورد مطالعه قرار گیرد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین‌کاری
دریافت: 1401/11/21 | پذیرش: 1402/2/12 | انتشار: 1402/2/10